We use cookies to provide you with a better experience. If you continue to use this site, we'll assume you're happy with this. Alternatively, click here to find out how to manage these cookies

hide cookie message
Contact Forum Editor

Send an email to our Forum Editor:


PLEASE NOTE: Your name is used only to let the Forum Editor know who sent the message. Both your name and email address will not be used for any other purpose.

Windows Help


It's free to register, to post a question or to start / join a discussion


 

"No Audio Input Device is installed"


roger

Likes # 0

I have a three year old Asus A6000VM laptop which came with Windows XP and just reformatted the hard drive and installed Vista Business. No problems and all fine except that I get the message above and have no sound.

The Microsoft driver is recognised in Device Manager (with an exclamation mark) and, in the General tab, status is cannot start (Code 10).

I have tried disabling and un-installing and re-starting from both sleep and shut down mode but no success.

I have also down loaded the Realtek AC'97 driver for Vista. This is now shown in Programs and Features in Control Panel but will not load up even if I block the Microsoft driver from starting .

Does anyone have any ideas?

All thoughts gratefully received!

Roger

Like this post
sunnystaines

Likes # 0

have tried deleting from device manager and letting vista find the driver from the internet.

Like this post

Reply to this topic

This thread has been locked.



IDG UK Sites

Android M / Android 6.0 UK release date and new feature rumours: Android M live video stream -...

IDG UK Sites

Why I think the Apple Watch sucks and you'd be mad to buy it

IDG UK Sites

Ben & Holly's Game of Thrones titles spoof is delightfully silly

IDG UK Sites

Jony Ive 'semi-retired' into new role: kicked upstairs as Chief Design Officer