We use cookies to provide you with a better experience. If you continue to use this site, we'll assume you're happy with this. Alternatively, click here to find out how to manage these cookies

hide cookie message
Contact Forum Editor

Send an email to our Forum Editor:


PLEASE NOTE: Your name is used only to let the Forum Editor know who sent the message. Both your name and email address will not be used for any other purpose.

Tech Helproom


It's free to register, to post a question or to start / join a discussion


 

Wireless access point loses connection to router.


nevets5891

Likes # 0

I have a TP-Link TL-WA5110G wireless access point connected to a BT Business router. The AP is connected to the router by cable with a static IP. The DHCP server on the AP is disabled and the BT router is "in charge".

Phones and laptops can connect wirelessly to the AP and get assigned an IP address and access the internet. I can also ping the AP and router.

The problem comes after a couple of minutes when the AP loses it's connection with the router. I can still access the AP's setup page but I can no longer access the internet or ping the router.

I have tried changing the IP address of the AP to the router but to no avail.

Like this post

Reply to this topic

This thread has been locked.



IDG UK Sites

LG G4 launch live blog: What to expect from the LG G4 launch

IDG UK Sites

Apple Watch release day: Twitter reacts

IDG UK Sites

Doctor Who scoops VFX gong at BAFTA TV Craft Awards

IDG UK Sites

Apple Watch buying guide, price list & where to buy today: Which Apple Watch model, size, material,?......