We use cookies to provide you with a better experience. If you continue to use this site, we'll assume you're happy with this. Alternatively, click here to find out how to manage these cookies

hide cookie message
Contact Forum Editor

Send an email to our Forum Editor:


PLEASE NOTE: Your name is used only to let the Forum Editor know who sent the message. Both your name and email address will not be used for any other purpose.

Tech Helproom


It's free to register, to post a question or to start / join a discussion


 

W7 laptop - wireless icon greyed with red cross, but internet OK!


onthelimit1
Resolved

Likes # 0

Asus laptop given to me to look at with a number of problems. Scanned with AV and MBAM - nothing found. Sorted out a few suspicious toolbars which has resulted in IE and Chrome opening cleanly with no problems. BUT, the wireless icon remain greyed out and with a red cross through it (but clicking on it shows wireless network connected, and it's working normally). Looked extensively on line - it seems to be quite a common problem, but no real solution there.

I did notice that during a run of Combofix (which has cured numerous weird probs in the past), the icon turned normal with no cross. As soon as the Combofix scan finished, back it went to grey/red cross.

Anyone seen anything like this before

Like this post
onthelimit1

Likes # 0

For info, just uninstalled wireless card and reinstalled with latest driver - no change!

Like this post
rdave13

Likes # 0

Like this post
rdave13

Likes # 0

More here.

Like this post
onthelimit1

Likes # 0

Thanks rdave. I'd tried the first, but hadn't seen the second. Looks like it refers exactly to the problem, but didn't work. I do notice that if I hover the cursor over the icon, nothing appears. Also, if I click the icon, it shows my profile as connected (and it is), but at the top of the box it says 'not connected'. Very strange.

Like this post
rdave13

Likes # 0

Sometimes the system file checker can help. Worth running I suppose.

Like this post
onthelimit1

Likes # 0

Good idea - I'll try it...........................

Like this post
onthelimit1

Likes # 0

No, still no change. If I plug and ethernet cab, the cross disappears and the icon changes to a monitor symbol. Still nothing shows when I hover the cursor over it, and connections box still shows 'not connected' at the top.

having spent a lot of time on this, I think it must be just a W7 quirk, and will have to be lived with!

Like this post  

Reply to this topic

This thread has been locked.



IDG UK Sites

Black Friday and Cyber Monday 2014 tech deals UK Live: Best Black Friday deals from Apple, Amazon,...

IDG UK Sites

Why are people still buying satnavs? Smartphones are the modern satnav

IDG UK Sites

New Star Wars trailer: Watch the VFX-laden teaser for The Force Awakens

IDG UK Sites

Black Friday 2014 UK: Apple deals, Amazon deals & Black Friday tech offers UPDATED