We use cookies to provide you with a better experience. If you continue to use this site, we'll assume you're happy with this. Alternatively, click here to find out how to manage these cookies

hide cookie message
Contact Forum Editor

Send an email to our Forum Editor:


PLEASE NOTE: Your name is used only to let the Forum Editor know who sent the message. Both your name and email address will not be used for any other purpose.

Tech Helproom


It's free to register, to post a question or to start / join a discussion


 

Canon IP4500 won't print


how7how

Likes # 0

My IP 4500 won't print from any computer, it prints the test pages and nozzle checks absolutely fine but when I send a job from a computer ( mac or PC laptop or Desk top) it won't print. It goes through the motions like spooling and it feeds the paper through, the print head moves back and forward but no print!! I've trawled the net but no one seems to have this problem. Occasionally it may print the first page of a document and then the rest of the pages are clear! any ideas?

Like this post
Bris

Likes # 0

Not familiar with your printer but found this on the web...

When you do the Canon Print Head Test & you get all of the solid colors & solid (black & lite black) bars, that is CLI 8 Black that you are getting, NOT the PGI Black. If the PGI Black was working, you would get a little graph of horizontal & vertical lines showing at the very top, the very first line of print from the test. PGI Black prints all black text. CLI 8 Black prints photos.

Its most likely a lack of ink, or a blocked print head. If you ran out of ink and left it for a couple of days, what was left in the printhead could have dried and blocked the head.

If what you are trying to print is set to use the black cartridge only and its blocked you will get this effect. If you have the option, try getting it to print without using the black cartridge in which case it should produce black by mixing inks from the colour cartridges but as mentioned I am not familiar with your printer, so dont know.

Sorry but cant help further.

Like this post
bumpkin

Likes # 0

Have you tried a deep clean of the heads if you have that option. Try 3 or 4 goes.

Like this post
HenryF75

Likes # 0

Might be a faulty connection . Give the cable a good shake in the sockets.

Like this post

Reply to this topic

This thread has been locked.



IDG UK Sites

Black Friday and Cyber Monday 2014 tech deals UK Live: Best Black Friday deals from Apple, Amazon,...

IDG UK Sites

Why are people still buying satnavs? Smartphones are the modern satnav

IDG UK Sites

New Star Wars trailer: Watch the VFX-laden teaser for The Force Awakens

IDG UK Sites

Black Friday 2014 UK: Apple deals, Amazon deals & Black Friday tech offers UPDATED