We use cookies to provide you with a better experience. If you continue to use this site, we'll assume you're happy with this. Alternatively, click here to find out how to manage these cookies

hide cookie message
Contact Forum Editor

Send an email to our Forum Editor:


PLEASE NOTE: Your name is used only to let the Forum Editor know who sent the message. Both your name and email address will not be used for any other purpose.

Tech Helproom


It's free to register, to post a question or to start / join a discussion


 

Brief hangs when on the Internet


Graphicool1

Likes # 0

Windows 7

When I'm using my PC offline it's a whizz. But as soon as I go on line it's a different story. Straight away, whatever site I'm on hangs for just a few seconds. The little blue circle goes round a few time, like it's loading something. Then the page gives a little jump and it's ok. Until I either turn the page or go to another website. Then it's the same again and again?

It's a bit like trying to watch a video on YouTube, when sometimes it keeps stopping due to buffering?

Like this post
Graphicool1

Likes # 0

Jock1e

"Do you use an add blocker"

Yes...Adblock Plus 2.2.3

"you have ran all the security programs could you tell us what you have tried"

My regular, daily security software is...

Avast - Spyware Terminator - Spyware Blaster - CCleaner

Every week...

Super anti Spyware (SAS) - MBAM - McAfee Security Scan Plus

these are all I can think of off the top of my head.

Like this post
rdave13

Likes # 0

I think Jock1e has it. Spyware Terminator has an AV side as well as anti spyware. Even though you might have disabled the antivirus of ST it's still there. Try uninstalling Spyware Terminator. Reboot then see how your browsing goes.

Like this post
Graphicool1

Likes # 0

Jock1e

I can't access 'Bold' print, 'Italic' or any of the other things on this page, even with JAVA activated this morning?

"Best thing to do is Turn Task manager on and see what is using up the CPU when changing pages etc."

nothing is using up CPU other than 'System idle process' and that's showing at 97 - 99%

Also you might be interseted to know, that there hasn't been any lag or hang so far today, even with JAVA on! Unless I open another instance of PCA, so there's two instances of PCA running at the same time, then it hangs and sticks!

Regarding the link to the Spyware Terminator Review, out of 257 responses 65 said they didn't like it. I don't see that as a bad result for ST. Also out of the 65 many were moaning about things that you can choose not to install? Which I haven't

rdave13

I'm reluctant to uninstall 'Spyware Terminator', I've been using it for years, without a hiccup. I also installed it on my wifes laptop, when she got it some 6 years ago, she hasn't had any propblem?

Like this post
rdave13

Likes # 0

I was just thinking it might be a conflict between Avast and it but if your wife's setup is the same then it won't be that.

Like this post
Graphicool1

Likes # 0

It's 3 hours since I put the PC on today. JAVA is still activated and I can now see the Bold, Italic etc icons along the top of the box I'm typing this in and more than that I can also use them. with no hangs or slowness, until now.

I just got a heads up from Scotty the Windows Watchdog, (WinPatrol) asking me...

"Do you approve the addition of this IE helper?

Press YES if this Internet Explorer Add-On is allowed.

Java(TM) Platform SE 7 U15

C:\Program Files\Java\jre7\bin\ssv.dll

As soon as I was asked the page got a little sticky, but not now, because I of course pressed NO because I don't use IE.

Like this post
Graphicool1

Likes # 0

"the page got a little sticky, but not now,"

I spoke too soon, it's still doing it. There is also something else i forgot to ment at the onset of all this. When I copt and past anything from one of the other posts, either mine or someone elses, I don't just get what I'm copying, but also when I copied and pasted the bold line at the top of this posting I also got this...

Read more: http://www.pcadvisor.co.uk/forums/1/tech-helproom/4211851/brief-hangs-when-on-the-internet/?ob=datea&pn=4#ixzz2LpR3X88S

It's been happening since all this lagging and hanging began?

Like this post
Graphicool1

Likes # 0

It would seem that depending upon what programmes I use I am having a similar problem off line also. There isn't any lag or stickyness, but some programmes aren't opening as quickly as they used to and the blue circle is present.

I've only just noticed this problem off line, mainly because I've been having a sound problem. You may have seen one of my other threads. Sometimes the sound is really quiet and sometimes really loud. This have been monopolizing most of my time of late. I supposed these things could all be connected.

Like this post

Reply to this topic

This thread has been locked.



IDG UK Sites

How to use an Apple Watch: Everything you need to know about the Apple Watch

IDG UK Sites

Why Scottish Tablet is better than the iPad mini

IDG UK Sites

How Microsoft's HoloLens AR headset will work without needing a computer or phone

IDG UK Sites

Apple MacBook 1.1 GHz review (Retina, 12-inch, Early 2015): The future of Apple laptops