We use cookies to provide you with a better experience. If you continue to use this site, we'll assume you're happy with this. Alternatively, click here to find out how to manage these cookies

hide cookie message
Contact Forum Editor

Send an email to our Forum Editor:


PLEASE NOTE: Your name is used only to let the Forum Editor know who sent the message. Both your name and email address will not be used for any other purpose.

Tech Helproom


It's free to register, to post a question or to start / join a discussion


 

Cant Send From Thunderbird Using Hotmail Account


Legslip

Likes # 0

Using Tbird Ver 17. When sending it states "SMTP server smtp.live timed out" Outgoing Server settings are: Server Name; smtp.live.com Port; 995 Auth Method; Normal Password Connection Security; SSL/TLS

Any ideas?

Like this post
Legslip

Likes # 0

Thanks

I know 25 o/going works in Out Express so have set that in Tbird but still doesn't work. Also tried 995, no good.

Like this post
Legslip

Likes # 0

When was this written? Still no good. Can only set Security to SSL/TLS or STARTTLS or None.

Like this post
difarn

Likes # 0

I have this set up for POP and it works fine - Server name is pop3.live.com.

Like this post
Sea Urchin

Likes # 0

How to set up your Hotmail account on Thunderbird

Mail settings

Like this post
lotvic

Likes # 0

outgoing should be port 587 server: smtp.live.com

Like this post
Legslip

Likes # 0

Thanks all for efforts BUT still no b....y good! I get "The message could not be sent because the connection to SMTP server smtp.live.com timed out".

Server is set to smtp.live.com, Port is 587, Connection Security is SSL/TLS.

Any further suggestions? Clean ones!

Like this post
difarn

Likes # 0

Have you tried clearing the set-up completely, re-starting pc and starting all over again.

Port 25 should work but if not 587 - is your anti virus set to scan outgoing e-mails.

Like this post
Legslip

Likes # 0

Thanks Difarn but done all that. Shut down MS Sec Essentials and tried both ports. Sure it's something stupid but at the mo cant crack it.

Like this post
lotvic

Likes # 0

mine has security set to SSL (both for in and out) and has 'Server requires Authentication' ticked.

Like this post
Legslip

Likes # 0

Thanks Lotvic

I can only set security to either SSl/TLS, None or Starttls, NOT SSL alone. Where is the option 'Server requires Authentication' to tick?

Hang on, think I've cracked it. Tried with STARTTLS and it's sent. What the 'ell is STARTTLS and why has no one else mentioned using it?

Like this post

Reply to this topic

This thread has been locked.



IDG UK Sites

Sony Xperia Z3 Compact review: A better deal than the Z3 and most smartphones

IDG UK Sites

Why people aren't upgrading to iOS 8: new features are for power users, not the average Joe

IDG UK Sites

Framestore recreates ancient China for Mr Bean's martial arts misadventure

IDG UK Sites

iPad Air 2 review: Insanely fast and alarmingly thin. Speed tests, camera tests and more