We use cookies to provide you with a better experience. If you continue to use this site, we'll assume you're happy with this. Alternatively, click here to find out how to manage these cookies

hide cookie message
Contact Forum Editor

Send an email to our Forum Editor:


PLEASE NOTE: Your name is used only to let the Forum Editor know who sent the message. Both your name and email address will not be used for any other purpose.

Tech Helproom


It's free to register, to post a question or to start / join a discussion


 

Anti virus unable to update/install


geoff47
Resolved

Likes # 0

I had AVG installed but when an update to the next version was due the update failed because I didn't have enough administration rights. I checked, and was Administrator. I then removed AVG and downloaded Avast, same thing happened. I then downloaded the new AVG 2013 free and went through the install process, which failed again. The advice given was to reboot and try and install again, same thing happened.

Any advice ? I am now without antivirus.

Like this post
Nontek

Likes # 0

A friend of mine had similar problems very recently, my friend eventually found that the problem was caused by a Trojan, possibly more than one. MalwareBytes eventually got rid of it, by running a full scan in safe-mode.

Like this post
northumbria61

Likes # 0

Like this post
geoff47

Likes # 0

I now only have internet on my Linux PC.

I found I had AVG on my PC still , although I had used Revo Uninstaller. I uninstalled again, tried to reinstall, then rolled back and tried again. I did a safe mode full scan with Malwarebytes, which took no time at all.........surprisingly, so I did it twice.

Anyway I managed to install Avast, but when I next booted up, NO INTERNET. Have done all the scans to check. When opening a browser, nothing, open up Network settings and ask for a repair and it takes forever, and all I get is a red crossed icon and no connection.

Is it the same problem, or have I got another one ?

Like this post
Nontek

Likes # 0

Sounds like you have a nasty, maybe more than one. Turn off System Restore then try Malwarebytes again in safe mode. The scan should take some time, depending on how much data you have on PC.

Don't forget to turn on System Restore afterwards.

Like this post
Fruit Bat /\0/\

Likes # 0

more than one AV will conflict

AVs are difficult to uninstall on purpode to prevent naxties from trying to uninstall the Av in order to inflict damage. therfore most AVs need a proper uninstall tool to get rid of them before trying to install another AV.

Use the Avast uninstall tool

and the AVG uninstall tool

then reinstall the AV of your choice

Like this post
geoff47

Likes # 0

I have downloaded and used the tools to rid my PC of both AVG and Avast, so I am totally Antivirous free. I attempted to run Malwarebytes, but it said it was 'corrupt' or needed update, but as I cannot connect it couldn't update. I uninstalled Malwarbytes, then downloaded and re-installed it via Slax on the same PC, but still couldn't update it,and it didn't find anything. I have uninstalled the ethernet card, so it re-installs after re-boot. All the hardware is working, because that is what I am connecting with to write this, using a live disc running Slax.

Anyone out there got any ideas where to go now ?

Like this post
Fruit Bat /\0/\

Likes # 0

What version of windows / browser / firewall?

windows / drivers - Check in device manager no exclamation marks against ethernet drivers

try disabling the firewall to see if you can then get through.

Like this post
geoff47

Likes # 0

I have windows XP Professional, am using Commodo Firewall and use Thunderbird but no other browser/program will connect. As soon as I try to connect I get two monitors icon with a cross to show I have no connection, clicking repair doesn't help. I shall try again with no Firewall.

Like this post
geoff47

Likes # 0

I have no idea how I solved this problem, but everything is alright now.

Just to summarise what happened. My Antivirus AVG wouldn't update to the current version, telling me I didn't have enough privileges. I tried to change antivirus, but Avast wouldn't install either. I uninstalled and tried to reinstall AVG but by then my internet connection wouldn't work, showing as two monitors with an exclamation mark beside it and telling me no or limited connection, and it would not repair itself as usually does.

I then followed advice and used a live disc with Slax on it to connect and downloaded the uninstall programs for both AVG and Avast, then cleared them all off my machine. Still couldn't connect though, despite checking all my settings and uninstalling my ethernet card, so it could reinstall when rebooting.

Anyway next time I logged on, everything was working. This might help somebody, if only to understand PC's are moody. I installed Microsofts PC Essentials, and it appears to be working better than before, I have cleared a lot of rubbish off the PC also.

Like this post  
Nontek

Likes # 0

Thanks for your feedback - I assume you meant to say Microsoft Security Essentials (MSE), I have used this since it first appeared on the scene and I think it is great.

Like this post

Reply to this topic

This thread has been locked.



IDG UK Sites

Best Christmas 2014 UK tech deals, Boxing Day 2014 UK tech deals & January sales 2015 UK tech...

IDG UK Sites

LED vs Halogen: Why now could be the right time to invest in LED bulbs

IDG UK Sites

Christmas' best ads: See great festive spots studios have created to promote themselves and clients

IDG UK Sites

Why Apple shouldn't be blamed for exploitation in China and Indonesia