We use cookies to provide you with a better experience. If you continue to use this site, we'll assume you're happy with this. Alternatively, click here to find out how to manage these cookies

hide cookie message
Contact Forum Editor

Send an email to our Forum Editor:


PLEASE NOTE: Your name is used only to let the Forum Editor know who sent the message. Both your name and email address will not be used for any other purpose.

Tech Helproom


It's free to register, to post a question or to start / join a discussion


 

Problem with wireless connection on PC


galaga

Likes # 0

My problem is this: my PC has intermittent problems connecting to my home wireless network. Sometimes resetting the PC/router a few times does it, other times that doesn't seem to make any difference.

I think that the problem is with my PC, because other devices (e.g. iPad) connect to the router & are able to access the internet no problem, even when my PC is not connecting.

My network setup is this:

[IMG]http://i48.tinypic.com/xxd76.jpg[/IMG]

My PC: Vadim PC; 4GB RAM; Intel Quad Core CPU; Asus WL-138gE wireless adapter; Windows Vista Home Premium 64bit.

When I try to connect to my home network, I get this:

[IMG]http://i49.tinypic.com/wb2u51.jpg[/IMG]

I click connect to a network, and get this:

[IMG]http://i48.tinypic.com/sdiqz9.jpg[/IMG]

I try and few more times, and another persons network appears:

[IMG]http://i46.tinypic.com/31658yh.jpg[/IMG]

I check my wireless network adapter and it looks OK:

[IMG]http://i46.tinypic.com/33z4owg.jpg[/IMG]

And the driver details:

[IMG]http://i48.tinypic.com/2rqh9tw.jpg[/IMG]

I disabled and enabled my wireless adapter, and my network (though not the other one) appears:

[IMG]http://i47.tinypic.com/30ji99e.jpg[/IMG]

Great! I try and connect, though in less than a second I get this:

[IMG]http://i50.tinypic.com/usze8.jpg[/IMG]

I click "diagnose the problem" and get this:

[IMG]http://i50.tinypic.com/2rqyes1.jpg[/IMG]

OK, so I plug an ethernet cable between the router and my PC, and initially get this:

[IMG]http://i46.tinypic.com/2nu11s5.jpg[/IMG]

And then after about 20 seconds lo and behold this:

[IMG]http://i45.tinypic.com/bisaoo.jpg[/IMG]

I access my router (obtained from O2) and look at my home network:

[IMG]http://i48.tinypic.com/mshdl2.jpg[/IMG]

And the router's connection page:

[IMG]http://i49.tinypic.com/2nty1eg.jpg[/IMG]

I'm at a bit of a loss what to do and would really appreciate any help with getting my wireless connection working again!

Like this post
difarn

Likes # 0

Go into your router's connection page and change the wireless channel -the usual default channel is - try 1 or 11.

You could try this microsoft hotfix which I think will address any TCP/IP issues.

Like this post
worrell.christian

Likes # 0

I spent the afternoon looking at routers, and after reading the reviews, I am thinking of the Western Digital My Net N900

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16833146005

I though the FasTrack Plus technology is something the other routers I looked at didn’t have, and I am doing a lot of Hulu downloads and watching, and I think FasTrack will be good for that.

Anyone have and real time experience with this router?

Like this post

Reply to this topic

This thread has been locked.



IDG UK Sites

5 reasons not to wait for the Apple Watch: Why you shouldn't buy the iWatch

IDG UK Sites

Why local multiplayer gaming is rapidly vanishing: we look at the demise of split-screen and LAN...

IDG UK Sites

How Emotional Debt is damaging digital design

IDG UK Sites

iPhone buying advice: Should I buy an iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 5s, or iPhone 5c, or wait for7......