We use cookies to provide you with a better experience. If you continue to use this site, we'll assume you're happy with this. Alternatively, click here to find out how to manage these cookies

hide cookie message
Contact Forum Editor

Send an email to our Forum Editor:


PLEASE NOTE: Your name is used only to let the Forum Editor know who sent the message. Both your name and email address will not be used for any other purpose.

Tech Helproom


It's free to register, to post a question or to start / join a discussion


 

Memory Upgrade not shown in 'System' or Bios


Kiwi050958
Resolved

Likes # 0

Hi all, I have a Medion Akoya desktop with a MS-7318 motherboard (Via Chipset), Intel core2 duo E6400 CPU and 1gb of DDR2 pc2 5300 RAM. I have just added another 1gb of the same from Crucial, as the mobo will take upto 2gb. On startup everything is fine except System and Bios say there is only 1gb of RAM but if I run CPU-Z jt says there is 2gb. Any help please. Regards Bob.

Like this post
Kiwi050958

Likes # 0

Hi Jock1e, I right clicked on my computer and it says 1Gb of Ram, anything else I can do? Regards Bob.

Like this post
Kiwi050958

Likes # 0

Hi Jock1e, I will try re-inserting as you describe and come back, it might be a while as this is the computer I am using. Regards, Bob.

Like this post
Kiwi050958

Likes # 0

Hi Jock1e, It's been a while since I've done an upgrade. One of the sticks hadn't clipped properly, all sorted now though. Thanks for your help! Regards, Bob.

Like this post

Reply to this topic

This thread has been locked.



IDG UK Sites

Best camera phone of 2015: iPhone 6 Plus vs LG G4 vs Galaxy S6 vs One M9 vs Nexus 6

IDG UK Sites

In defence of BlackBerrys

IDG UK Sites

Why we should reserve judgement on Apple ditching Helvetica in OS X/iOS for the Apple Watch's San...

IDG UK Sites

Retina 3.3GHz iMac 27in preview: Apple cuts £400 of price of Retina iMac with new model