We use cookies to provide you with a better experience. If you continue to use this site, we'll assume you're happy with this. Alternatively, click here to find out how to manage these cookies

hide cookie message
Contact Forum Editor

Send an email to our Forum Editor:


PLEASE NOTE: Your name is used only to let the Forum Editor know who sent the message. Both your name and email address will not be used for any other purpose.

Tech Helproom


It's free to register, to post a question or to start / join a discussion


 

Building System


OCRIDION

Likes # 0

Ok, I've been working with computers since 14, and im now a 20 year old programmer who has never built his own computer. But now im doing it, and its not goign great. The chassis only comes with one SATA Power Connector - Even though there are 6 SATA ports of the motherboard, so I bought a Molex to SATA adapter, this shorted immediatly, so for the moment the only thing plugged into the board is the HDD, the CD Drive will have to wait.

The issue is that I have put my Windows Server 2008 R2 Disc on to my USB Drive following some instructions and trying to use this to install Windows, it works fine. But when getting to the screen where it shows all hard disks it shows my HDD (Unallocated Space), I tell it to create a new volume from it, but i dont think anything happens, because when I tell it to install on the new volume the installer just stays on Copying Files... 0% Forever, then after about 30 minutes it shows an error saying "Could not find the specified disk", after that it goes back to the list of disks and it does not show on there until I restart. I even tried doing it manually by disk part and I get the exact same issue. I get past creating a volume, i list all volumes and it shows, but then I try formatting the volume to NTFS and it fails, i check the volume list again and its dissapeared! Seem not to be able to create volume on the disk.

Also, it may have something to do with the POST screen showing that the HDD Support UltraDMA S.M.A.R.T but the command failed. I might disable SMART as it will never help me until it gets old.

Any ideas?

Like this post
woodchip

Likes # 0

Well you cannot do that without a CD drive, unless you have a External USB drive that you can set the BIOS to boot from as first boot device

Like this post
woodchip

Likes # 0

As I said you need a better PSU with plenty of Plugs for Hardware and enough Watts for all plus any extra Hardware you may fit later

Like this post
OCRIDION

Likes # 0

Ok. I have USB Key which my BIOS is loading the OS installer from

Like this post

Reply to this topic

This thread has been locked.



IDG UK Sites

OnePlus Two release date rumours: Something's happening on 22 July

IDG UK Sites

13in MacBook Air review, Apple's MacBook Air 2014 reviewed

IDG UK Sites

5 reasons to buy an electric car and 5 reasons not to

IDG UK Sites

Evernote Skitch: the best way for creatives to doodle feedback