Volume behaviour change since W7

  Anti_Virus 16:42 PM 11 Nov 09

Hi. I recently upgraded from 32-bit Vista, to 64-bit W7, on my Dell Latitude D630. Everything seems to be going well, and I really like 7. However, I've notice a small change in the behaviour of the voulme change since the upgrade (clean install I should put) that is niggling me.

On Vista, if I had the volume on really loud, I could mute it, lower the volume, then un-mute, all using the built-in hardware buttons under the screen. However, since W7, if I mute the volume, as soon as I press the lower volume button the sound un-mutes before going down. This really annoys me - if I'm listening to music and it comes on really load, I used to be able to just mute then lower, then bring it back on. Now I have to mute, pause the music, then lower the volume.

I know it's not a big deal, but it is really niggling me. I assumed this sort of thing would be dictated by the hardware on the motherboard, not the OS. Any ideas how I can get it back to how it was before?

  canarieslover 18:40 PM 11 Nov 09

Have you tried updating the motherboard drivers from the Dell website? I should imagine that they will correct the problem. click here


This thread is now locked and can not be replied to.

Best Black Friday deals 2015 live blog: Best UK Black Friday deals & best UK Black Friday tech…

1995-2015: How technology has changed the world in 20 years

ZAK releases more videos showing what happens if you ask other professions to work for free

20 Mac Power User Tricks... That You Didn't Know