Explorer.exe with high memory usage

  juliengaonach 10:00 AM 09 Nov 13
Locked

Hi,

My system is very slow after a few minutes when Windows 7 (x64) has started. I noticed that the memory usage of the process explorer.exe reaches 2gb. I have to kill the process in order to use my computer. I did a safe mode reboot, it works fine. I did a clean boot by disabling all the processes, the problem is there. Here are the specs: OS Version: Microsoft Windows 7 Home Premium, Service Pack 1, 64 bit Processor: Intel(R) Core(TM) i3-2350M CPU @ 2.30GHz, Intel64 Family 6 Model 42 Stepping 7 Processor Count: 4 RAM: 2923 Mb Graphics Card: Intel(R) HD Graphics Family, 1333 Mb Hard Drives: C: Total - 461477 MB, Free - 371414 MB; Motherboard: Acer, JM40_HR Antivirus: avast! Antivirus, Updated and Enabled

Thanks

  rdave13 19:59 PM 09 Nov 13

Could be a corrupt wav. file or another file that windows is trying to read, click here post.

Another

  rdave13 20:01 PM 09 Nov 13

Post was corrupted, the res 'post' should be after 'Another'.

Another post.

  woodchip 00:07 AM 11 Nov 13

Start in Safe Mode then Delete the file on the desktop

click here

Advertisement

This thread is now locked and can not be replied to.

Sony Xperia Z5 review: Hands-on with the phone which the Z3+ should have been

1995-2015: How technology has changed the world in 20 years

Get your photos turned into illos by some of the world’s best artists

What to expect at the September Apple event: Apple announces 9 September event, sends out invites