anyone having trouble with nvidia drivers

  sunnystaines 14:20 PM 21 Feb 09
Locked

version 181.20, 181.22, & the latest this week 182.06

The last three drivers 32bit vista have all failed to load correctly.

Anyone else having this, I presume with these drivers being quickly release after each other something is no right.

  Pine Man 14:31 PM 21 Feb 09

My latest version is 181.20.

It loaded ok and is still running ok.

In the past I have always uninstalled the old version before installing the new one. The last time I just installed the new one over the old one and then deleted the old one.

  jja244 16:01 PM 21 Feb 09

Similar problem with 181.22. When computer was restarted it reverted back to the previous driver.
Never had a problem before with nvidia drivers. Haven't tried 182.06 but will give it a go later.

  Bob The Blob 16:29 PM 21 Feb 09

Never had a problem with Nvidia drivers on Vista 32. Using 182.06 at the moment.
Have you uninstalled everything by Nvidia, including Ageia PhysX stuff that comes bundled with the drivers these days. Run Driver Sweeper and Driver Cleaner, reboot and try again.

  sunnystaines 17:56 PM 21 Feb 09

tried uninstall of all nvida and used nvida web downloads, not got ageia physx as the card is a gigabyte gs7600.

will look for driver cleaner

  gazzaho 18:56 PM 21 Feb 09

I installed the beta drivers for my notebook 7600 go card and the PhysX component of the drivers uninstalled automatically which I think was pretty cool. they're working fine now.

The 181.22 drivers on my desktop machine were causing problems with the Sacred 2 game I'm playing at the moment so I reinstalled 180.48 ones until the 182.06 came out, I've now installed them and they are also running fine.

I've found through running Revo Uninstaller that Nvidia drivers uninstall cleanly without leaving registry entries behind. It wouldn't hurt though to try driver cleaner.

  rdave13 19:01 PM 21 Feb 09

Have a look here for driver cleaner; click here . Obviously need to be careful which drivers to be cleaned.

  sunnystaines 20:17 PM 21 Feb 09

thanks for all the tips will have another bash at it tomorrow.

  sunnystaines 20:06 PM 22 Feb 09

still got nowhere now waiting next driver release.

  gazzaho 12:12 PM 23 Feb 09

sunnystaines
The last three drivers 32bit vista have all failed to load correctly.

Presumably you mean they fail to install correctly. If so there may be a background task conflicting with the installation. I would try running msconfig and turning off all non essential services and programs and see if the drivers install correctly.

Run msconfig select Services tab click Hide all Microsoft services then click disable all. goto the Startup tab and again click Disable all. Before selecting OK and rebooting I would suggest unplugging the internet connection as your Anti Virus checker will be switched off when you reboot. It would also be wise to insure you have the latest driver downloaded to your desktop or similar in order to run it before doing this.

I'm unsure if this will help but it might be worth a try, I myself have never had problems installing NVIDIA drivers.

  sunnystaines 12:21 PM 23 Feb 09

the problem shows up with the yellow warning in device manager, the driver appears to have loaded but on opening visa games solitare etc it says driver failed to load when it does load eveything is very jaggy and slow to respond. Tried 3d accelerator but that is grayed out set at max on quality with the program deciding.

tried troubleshoot with microsoft but get no response.

Advertisement

This thread is now locked and can not be replied to.

14 best budget laptops of 2015: best budget laptops reviews - best cheap laptops - best bargain…

1995-2015: How technology has changed the world in 20 years

Animated film of Raymond Briggs' Ethel and Ernest ramps up production

From Antennagate to Yellowgate: The 10 worst Apple scandals (and why they were blown out of proport)…