Windows XP takes ages to "start up"

  sam2004 17:56 12 Sep 05

I'v got a problem with my computer at the moment whereby it takes ages to load the "family login screen". The Blue Xp background loads and then i'm told, by the computer, that "Windows is starting up". On my other computers with Xp this "starting up" takes 15 seconds tops but this computer takes 1-2 mins.

Can anyone help?

  mattyc_92 17:58 12 Sep 05

Have you done a "Defragmention" of your system lately?

  sam2004 18:03 12 Sep 05

No, do i need to?

  mattyc_92 18:07 12 Sep 05

I would try it as it may help.....

I use "Diskeeper" (click here) as I find it works alot better than Windows Defrag tool

  eddie937 19:01 12 Sep 05

Try using 'msconfig' in the 'run' option on the start bar and go to 'startup' and uncheck any boxes of programs you don't need at start up.

  eddie937 19:08 12 Sep 05
  woodchip 19:25 12 Sep 05

This may be due to AV updating it's self. Can also be too many programs loading at boot. If it's a Laptop Like I am on at the Moment the Hard Drive can amplify the problem as the Drive in my laptop is only 4200rpm I am thinking on upgrading this to a faster drive

  sam2004 21:13 12 Sep 05

i am running the defrag, but this other AV thing sounds intresting! :)

  GaT7 21:18 12 Sep 05

AV = AntiVirus

  sam2004 21:42 12 Sep 05

oh right, no so intresting

  woodchip 21:51 12 Sep 05

It's intresting if it slows your computer down. What AV are you running is it Norton by any chance

This thread is now locked and can not be replied to.

Nintendo Switch (Nintendo NX) release date, price, specs and preview trailer: Codename NX console…

1995-2015: How technology has changed the world in 20 years

8 things designers (and brands) need to know about the modern woman

How to speed up a slow Mac: 19 great tips to make an iMac, MacBook or Mac mini run faster | Speed…