very slow black screen on start up / anti-virus stopped working

  DrLector 09:44 AM 03 Jul 11

Hi All. Ok, first i noticed i had program missing, ( i think when i was having a clean out i may of deleted it by mistake, i did a system restore ,i got the program back but then my anti virus and anti spyware didn't work ? also it took a very long time from start up for my pc to start, id put in my password then 3 mins of a back screen then before widows would be there , i re did the restore, and anti spyware works but not anti virus ? im told " the avast program has been stopped or is inconsistent state please re start the program to resume protecting your system" i try this, but nothing happens ? im running Vista, Avast and Stopzilla

thanks for any help

  birdface 09:58 AM 03 Jul 11

Stopzilla has some poor and good reviews and the poor reviews would put me off from installing it.

Maybe download malwarebytes and give that a run to see if it finds any problems.You get a fortnights trial of the pro version now.

  Fruit Bat /\0/\ 11:09 AM 03 Jul 11

Start - search -type

sfc /scannow

let windows search for and repair missing or corrupt windows files, could take sometime.


This thread is now locked and can not be replied to.

Best Black Friday deals 2015 live blog: Best UK Black Friday deals & best UK Black Friday tech…

1995-2015: How technology has changed the world in 20 years

This 4K screen is purpose-built for showcasing digital art

20 Mac Power User Tricks... That You Didn't Know