Trying to clone a Hard drive

  kjrider 00:12 16 Feb 09
Locked

Hi there

I have put on Paragon Drive copy 8 and I am trying to clone my Vista Home premium to a bigger HD.

I have put in a blank formatted 160GB HD as the drive to be cloned to, but when I try it comes up in red and says its invalid.

Have reformatted it again, NTFS, but same problem. Any ideas please?

KJR

  Peter 00:47 16 Feb 09

.

I'm not familiar with Paragon Drive Copy 8, but perhaps the partition or hard drive you are trying to clone to needs to be unformatted. Try deleting the partition on the new hard drive and then try to clone to it again.

By the way, have you taken a complete image backup of the old drive just in case something goes wrong while you are trying to clone it?

Peter.

  MCE2K5 02:28 16 Feb 09

When you say "Paragon Drive Copy 8", Is that Version 8.5, As only versions 8.5 and above are Vista Compatable.

  kjrider 07:49 16 Feb 09

Hi there - its drive copy 8 SE, so perhaps it not Vista compatible.

  gazzaho 07:52 16 Feb 09

Download the trial copy of Acronis True Image 2009 and use it to clone the disk, you can then decide if you want to purchase it or not. That's what I did.

  kjrider 10:14 16 Feb 09

thanks Gazzaho - will give it a try.

  muddypaws 15:34 16 Feb 09

kjrider
Try this: click here

No fiddling about with bootable media etc.
And dead easy to use.
I assume you want to clone to another internal.
XXClone makes a bootable drive. When you boot the PC it gives you the option ( before Windows starts- which is the best part) to boot from either your C or the cloned drive.
It is free, but to get the incremental version it is about £30.
I used Acronis for some time, but with XXClone you know it has worked as soon as you boot up.
My initial clone ( 90gbs)_ took about 4 hours
but incrementals about 10--14 mins.

  muddypaws 15:37 16 Feb 09

Sorry for taking up space--- don't think it covers Vista.
May be helpful to someone else.

  kjrider 17:05 16 Feb 09

Thanks for all the advice.

Well my new Maxtor 160GB came in the post today, so I put it in - and using Paragon, it cloned! Took about an hour.

Had to do a 'repair' before the clone booted up ok, but it now seems fine.

Unfortunatly, I look at 'disc management' it say its 149 Gb, all one partition, healthy, etc.
I click on properties, and it comes up like the original drive, before cloneing, saying 37Gb used and 45GB free!

So, what do i do now?

  kjrider 11:14 19 Feb 09

Judt to let everyone know, that having trouble with Paragon, I scrapped it and downloaded the free Disc Wizard from Seagate. (It is done by Acronis I believe).

Its free, it has full instructions, and it workd well. I can recommend it.

KJR

This thread is now locked and can not be replied to.

LG G6 review: Hands-on with LG’s bold, big-screen shot at perfection

1995-2015: How technology has changed the world in 20 years

How the painting-like animated sequences in A Monster Calls were created by Glassworks Barcelona

The 22 best Safari extensions | Best Safari plugins: Improve Apple's Safari web browser with these…