Strange pc reset

  Sisha 15:07 12 Apr 04
Locked

I have a system running a recently bought AMD XP 2700 running on a Soltek SL-75MRN Mobo. It has 512MB of 2700 DDR Crucial RAM with a radeon 9600 Graphics card.
It runs on XP HE

Previous to installing the new CPU I was running an XP 2000 CPU and was fine if a little slow with some of the top end games.

I have installed the new CPU and changed the FSB setting in the BIOS to 166 MHz as the CPU runs at 333 MHz (all according to the manual)

I have changed no other setting on anything.

Now, every so often one of two things will happen; either the PC will self reset and then run through disk checking before booting up or it will reset all programs running in the task bar and just load the virus checker and firewall (Norton).

I have no idea why this is happening. I have checked speed at which the CPU is running at and that is 2172 MHz (Which I believe is OK!)

Any ideas anyone?

  VoG II 15:21 12 Apr 04

Right-click on My Computer, click Properties, click the Advanced tab. Under Startup & Recovery click Settings. Under System Failure untick Automatically restart.

The next time it restarts you should get a message on a blue screen. Post the exact message here.

  Sisha 18:41 16 Apr 04

I di as you said but just a blue screen.

XP then wanted to send some info to MS saying

Error signature

BCCode:1000008e BCP1: C0000005 BCP2: BF9DBC36 BCP3: ADDDDA3C BCP4: 0000000 OSVer:5_1_2600 SP:1_0 Product: 768_1

Error report contents:

D:\WINDOWS\Minidump\Mini041604-01.dmp
D:\DOCUME~1\STUART~1\LOCALS~1\Temp\WER7.tmpdir00\sysdata.xml

I have no idea what thats all about

  hugh-265156 18:57 16 Apr 04

that is just the minidump file that is sent to MS.

the error screen should appear with a code like stop 0x0000000 when it crashes if you followed VoGs instructions.

also have a look in start/control panel/administrative tools/event viewer and click the system and application tabs and look for red x`s,these are errors.click them to get more info.

check windows is also up to date click here

  Sisha 09:57 17 Apr 04

Thats great.
I have found the problem and fixed it.
Thanks for that. What a useful tip!

  hugh-265156 15:08 17 Apr 04

what was causing the problem Sisha?

  Sisha 15:53 17 Apr 04

Something as stupid as my hub being unplugged and a network cable not being plugged in.
Sounds strange but plugged all back in and working fine!

  hugh-265156 16:12 17 Apr 04

cheers Sisha.

always good to know for future reference.ta.

This thread is now locked and can not be replied to.

Best phone camera 2016/2017: Galaxy S7 vs iPhone 7 vs Google Pixel vs HTC 10 Evo vs OnePlus 3T vs…

1995-2015: How technology has changed the world in 20 years

These are the Best Christmas Ads and Studio Projects of 2016

Super Mario Run preview | Hands-on first impressions of Super Mario Run: Mario's iPhone & iPad…