Speakers & Mic no longer being detected

  Marshall55 17:36 16 Feb 14
Locked

Hi All

I have been having an issue with my computer the past few days. I had a Nvidia Graphics card plugged in initially and my sound worked fine. Speakers and mic were both being detected when plugged in.

However I recently had to remove the graphics card as the original owner required it back. Anyway since I removed the graphics card my speakers are no longer being detected from the font or rear ports (Same for my mic).

I am using Windows 8.1 and have an ASROCK H81M-HDS Motherboard.

I have tried reinstalling 'Realtek HD Audio', checked all the drivers are up to date and cleared the CMOS (which was suggested by the ASROCK Support team). None of which solved the problem.

Would appreciate any help or suggestions as to what else I should try.

Thanks!

  wolfie3001 15:34 17 Feb 14

Its possible you could have bumped the sound card when you removed the graphics card and is not properly seated, check to see if the soundcard is seated properly.

  Marshall55 17:21 17 Feb 14

Hi Wolfie

It's an onboard soundcard so I don't think it would have been bumped. Unless I am mistaken and something could have become dislodged?

Thanks

This thread is now locked and can not be replied to.

Sniper Elite 4 review: Headshotting Nazis has never felt so good

1995-2015: How technology has changed the world in 20 years

Framestore’s haunting post-WWII title sequence for new BBC series SS-GB

New iOS 11 release date rumours UK | new features coming to Siri, FaceTime, Messages and Video