SP916GK wireless router

  A/Z 12:36 31 Dec 07
Locked

Need help
I have just bought SP916GK micronet router and I'm with virgin media
when I connect the cable modem or the computer to the router and start it, the indicator lamp (WAN or LAN) lights green for about 17 seconds and then turns off
no network is identified
do you think it's a hardware problem or am I doing something wrong

  A/Z 19:01 31 Dec 07

I already have a network but there is no internet
it can only see local network

  ambra4 01:20 01 Jan 08

Using Cable broadband you need to do the following

Most domestic cable ISPs have the cable modem configured to recognize only one client computer by the MAC address of its network interface.

Once the cable modem has learnt the MAC address of the first computer that talks to it, it will not respond to another MAC address in any way.

Thus if you swap one PC for another PC or a router, the new router will not work with the cable modem, because the router has a different MAC address to the PC.

You need to power off the Cable Modem, Router, and the Computer,

Connect the Cable modem to the router via the Ethernet port to the router wan port connect a second Ethernet cable from port 1 on the router to the lan card on the computer.

(IMPORTANT You must wait for the server to release the Mac address)

Wait 30 minutes

Power on the cable modem, once it has rebooted and gone fully online all indicator lights settled down,

Power on the router and wait until has fully rebooted.

Power on the computer and wait until it is fully rebooted

You should now able to access the router via the browser

  A/Z 01:44 01 Jan 08

Thanks for that
I'll buy a new ethernet cable, try and get back to you
the only strange thing is that I previously had another micronet router and I managed to get the network up without much hassle
anyways, I'll let you know
cheers

  A/Z 23:14 03 Jan 08

I have tried that but it didn't work
I disconnected shut down every thing
restarted
nothing happened
it's the same problem
it can establish a wireless network but cannot detect any wire including the cable to the modem or LAN to computer if I tried to go through it
any further suggestions?

  ambra4 02:15 10 Jan 08

You need to set up the Lan Card

Check this posting

click here

This thread is now locked and can not be replied to.

Qualcomm Snapdragon 835 benchmarks: Antutu, Geekbench 4, GFXBench and PCMark results

1995-2015: How technology has changed the world in 20 years

This animated short film tells a moving story of domestic violence for Refuge

New iPad 2017 preview: Apple's affordable but underspecced new iPad may appeal to the education…