Scanner installation on xp ....error message

  fullyfitted 20:46 08 Nov 03
Locked

I have a Epson Perfection 1200 Scanner which worked well on my old computer on win 98 but when I try and install it on the new toy on xp I get this error message,(I have downloaded the drivers from the Epson site and it is a USB connection)
"LKernel.exe-application error"
"the instruction at"0x771c732a" referenced memory at"0x001619150"The memory could not be"read"
Click on OK to terminate the program

Any advice would be welcome

  JIM 21:39 08 Nov 03

Found this?

Q328310 Microsoft hotfix sp2 search in your add remove programs and see if you have that installed.

If you do remove it and see if that resolves it.????


lkernel.exe - Application error
The instruction at 0x771c732a referenced memory at 0x001695fo the memory could not be read
click OK to terminate

  fullyfitted 10:20 09 Nov 03

Jim ,
thanks for the onfo.
The only hot fix items listed in add and remove are

k 8823980
k 8824146
sp2 see Q323183 for more information

If I try and remove the last item I get a scary list of progammes that might be affected, I chickened out.

Also I could not find Q323183 to get more info. I'm not looking in the right place I guess

  Chegs ? 10:43 09 Nov 03
  JIM 11:20 09 Nov 03

Link to Q323183 info.(not a lot to go on with regards your problem or solving error message)
adds native support in Windows XP for Bluetooth wireless technology.
click here


Was looking at the driver you poss downloaded from epson.co.uk says P1200 Twain 551e Full EXE

If you go to the USA Site, here,

click here

Select your scanner,you will find,

Twain Driver v5.53A
Windows XP, Windows 2000, Windows Me, Windows 98
epson10245.exe - 4.6MB - posted on 02/25/02
This self-extracting file contains the Perfection 1200U/1200U Photo Twain Driver v5.53A.

Important: Scanner must be disconnected from computer while installing this driver.
NOTE: Windows XP Users: You will get a Hardware Installation dialog box when you install the scanner. Click Continue Anyway to complete installation.


click here

May help.

  fullyfitted 16:09 09 Nov 03

Jim,
sorry to have wasted your time but I have found that the error was caused by a dicky port on the U S B hub.
Pure accident how I discovered it and I will not bore you with the details but suffice to say all now workink ok
Thanks again for your help

  JIM 16:47 09 Nov 03

Thank you very much for letting me known.

As long as your sorted.

cheers.

This thread is now locked and can not be replied to.

How to get Windows 10 for free | How to install Windows 10: There is still a way to avoid paying…

1995-2015: How technology has changed the world in 20 years

Alex Chinneck’s giant ice cube Christmas tree at Kings Cross

Apple rumours & predictions 2017: The iPhone 8, new iPads, and everything else you should expect fr7…