Scanned photos not faithfully reproduced

  jonem81 13:42 PM 22 Dec 12
Locked

I have an Epson Perfection V300 scanner, and the photo copy does not produce a faithful reproduction. It is a little difficult to explain, but it seems as if some colour is missing, or perhaps it is like when you choose to change the image using "Effects" from photo sofware. It is the same result with different software, so something is wrong with the Epson scanner. Has anyone else had a similar experience, with a solution. The driver seems to be up-to-date and working. Windows 7 (64bit), i5 Intel, 500HDD, 4GB PC

jonem81

  johndrew 13:58 PM 22 Dec 12

I have an Epson Perfection V500 scanner and the reproduction (at the moment) is good. Over time the photo sensitive units may well become tired or settings drift. Have a look at this Epson Troubleshooting Guide and the "Scanned Colors Differ From the Original Colors" section it may help.

  wiz-king 14:01 PM 22 Dec 12

You need to check the scanners settings. I dont have that model so cant tell you how to change it, you would need to set the resolution as high as possible on the copy function.

  jonem81 14:03 PM 22 Dec 12

johndrew

Many thanks,johndrew.

I wll do that. I know that Epson have a super help service, and tha's why I always buy them!

Thanks again,

jonem81

  jonem81 14:32 PM 22 Dec 12

wiz-king

Thank you. Will bear that in mind.

jonem81

  jonem81 15:00 PM 22 Dec 12

johndrew

wiz-king

That's done the trick! Just changed the Image Type to....photograph !! How daft can one get? Why didn't I try that first?

You have both been very helpful, and thanks!

jonem81

Advertisement

This thread is now locked and can not be replied to.

Sony Xperia Z5 vs Xperia Z5 Premium vs Xperia Z5 Compact: What's the difference between Sony's new ?…

1995-2015: How technology has changed the world in 20 years

Get $800 of free online Nuke and VRay rendering from Google Zync

iPhone 6S preview: What to expect from Apple's next iPhone