SATA not detected

  kjrider 15:58 05 Aug 08
Locked

Decided to add an extra drive Mator DiamondMax 21 320Gb SATA.

When I get to the Via Tech VT8237 SATA raid bios, I can see the drive listed, but none of the bios is 'highlighted' so I cannot access it.

Have tried changing and removing the jumber on the SATA drive, but it doesn't show in bios, and cannot see iot in windows disc management.

I am using a Optronix MB, AMD 3500 with 2Gb ram running Win XP 64. It has 150Mbs raid data rate.

Any ideas please?

KJR

  Ditch999 16:19 05 Aug 08

If you are adding a single hard drive then you cannot enable RAID. Disable it in the BIOS and just have SATA enabled as BASE or similar

  rupie 17:03 05 Aug 08

I would guess that you need to add a pair of identical drives to the system, if you have a raid set up ?

  kjrider 11:47 07 Aug 08

Well, it looks like I will have to get another SATA drive the same to put in.

However, one strange quirk, when I changed the HD and put in the plug in HD caddy with Vista on, it can see the SATA drive in computer management, and I can make use of it.

My idea was to have it as a storage drive for docs and photos, etc, that would be accessible by different OS systems.

So, does anyone know of a tweak or summat to make XP Pro see my SATA drive?

KJR.

  Ditch999 14:19 07 Aug 08

Have you loaded the SATA drivers for XP x64?

  kjrider 10:04 18 Aug 08

Just to mention that I went to click here, to download a driver there for the VT8237.

Now all works fine.

KJR

This thread is now locked and can not be replied to.

Huawei P10 review

1995-2015: How technology has changed the world in 20 years

An overview: What leading creative agencies are doing to improve diversity

New iPad, iPhone SE & Red iPhone 7 on sale now