RIS Image

  MrTBC 15:43 10 Jan 05
Locked

2000 Server/XP Pro SP2
I have succesdully created a number of CD-Based images that install from RIS via PXE. I am now attempting to create images from a Client using Riprep but can't seem to make the NIC locate the required drivers in the image.
I have followed the steps in the following two KB articles:

315279
314479

i.e.
I have setup a Client with XP SP2 and then created a folder called 'Sysprep' on c:. I have created a file in it called 'Sysprep.inf' containing only the following:

[unattended]
OemPnPDriversPath = Drivers\NIC

I then create a folder on c: called 'Drivers' containing a folder called 'NIC' and copy the NIC driver files into this.
I then run Riprep.exe on the Client from the RIS Server to image the Client.

After the image is created I edit it on the Server.
I edit the .sif file in the Templates folder and add the following:

[unattended]
DriverSigningPolicy = ignore
OemPreinstall = yes
OemPnPDriversPath = Drivers\NIC

I create the following folder structure at the same level as the 'i386' folder:

\$oem$\$1\Drivers\NIC

I then copy the NIC drivers into this.
I also copy the .inf and .sys files from the driver files into the 'i386' folder.
After this I then stop and restart the 'Boot Information Negotiation Layer' service on the Server.

OK - now, when I try to install the image I receive an error message stating that the NIC drivers can't be found.

Any ideas please - I'm totally stumped!

Thanks very much guys.

This thread is now locked and can not be replied to.

Amazon Fire HD 8 review: A brilliant combination of function and value – with one massive caveat

1995-2015: How technology has changed the world in 20 years

How to create an introvert-friendly workplace

Apple Watch Series 2 review | Apple Watch 2 review: New Apple Watch is faster, brighter,…