PSU -12V problem

  Gonzo1452 15:02 14 Mar 10
Locked

Hello,

My psu is running the -12v rail at around -7v

Is this a problem? This reading was obtained using CPUID HWMonitor, i have checked in the bios but it only lists the + values.

Any advice would be helpful please.

The psu is a 450w supply

Thanks in advance

  Gonzo1452 15:04 14 Mar 10

Sorry i should have added

All the + values are fine as are the other - values.

  Technotiger 15:05 14 Mar 10

I don't know the technicalities, but as long as your PC is not presenting you with any problems, I would not worry about it.

  Gonzo1452 15:09 14 Mar 10

Hi Technotiger

Thanks for your answer, i have not noticed any problems but as it was a new pc i was wanting to check, my last pc held all the values in the bios and was accurate.

Any other opinons are welcomed......

  woodchip 16:11 14 Mar 10

PC does not use 12- only +

  Gonzo1452 16:49 14 Mar 10

Thanks Woodchip.......

Why does programmes like HWMonitor check for it? Is it just a throwback to old units?

My last PC listed it in the bios

Thanks for the input.

  DieSse 17:11 14 Mar 10

click here

This explains a bit more.

-12V is used in serial ports - but they are very voltage tolerant anyway - and how many use a serial port nowadays.

  Gonzo1452 17:16 14 Mar 10

Thanks DieSse

In that case i'm not going to worry about the PSU as the rest of the voltages seem perfect.

Thanks for everyones input.

This thread is now locked and can not be replied to.

Nintendo Switch review: Hands-on with the intuitive modular console and its disappointing games…

1995-2015: How technology has changed the world in 20 years

This abstract video touches on division in our technologic world

Best alternatives to iTunes for Mac | Best music players for macOS: Free your music from the…