problem with start up

  nicholasii 14:47 10 May 06
Locked

the problem occured suddenly when my computer froze, mouse and keyboard wouldnt register.

i restarted the computer then it got a few seconds into loading the windows desktop and it froze again.

the next time i turned the computer on it wouldnt even begin to boot or power the monitor, but it did make its usual background noise, i knew that it hadnt loaded windows though as the start up noise didnt happen.

i tried to turn it on again the next day and it got as far as loading windows desktop and loading the icons tray then crashed.

any ideas? thanks in advance.

---------------------------
specs as best i can remember are:
512 ram memory
2.4 ghz (i may be wrong here) processor
80 gig hard drive
windows xp as os
----------------------------

thanks

  Marsh Warden © ™ 15:08 10 May 06

Can you start in safe mode (Tap F8 during reboot) and do a system restore.

  brinormeg 15:41 10 May 06

Hi had a similar problem when my pc froze playing a game.
When I start mine I get the first screen
"Geforce 7800gt bios" then
"Asus motherboard Del to enter setup" then
"pci device screen" then it won't go further.

The only way I get onto the windows loading screen is by pressing F8 into the "boot menu"
then when i select hard drive to boot from, then everythings fine.
Perhaps you could try F8 if you get that far.

This thread is now locked and can not be replied to.

What is Amazon Go and will it come to the UK? The store without checkouts or queues

1995-2015: How technology has changed the world in 20 years

Why ecommerce hasn't taken off on social media

New MacBook Pro 2016 review | MacBook Pro with Touch Bar review: Apple's expensive and powerful…