Problem with avg7.00 free and downloading e-mails

  Roadgiant 07:38 13 Nov 04
Locked

I wonder if anybody could give me some advice on downloading e-mail. A couple of days ago I downloaded and installed the new version of AVG 7.00 free. Since then I cannot download or send any e-mails.
I have Zone Alarm pro running on my pc and a sadvised by the AVG documentation I have turned of e-mail protection in ZA and also ensured that in ZA’s program control both the AVG E-mail scanner and AVG download have full access to the internet (green ticks in all boxes).
I am using OE6 and connected via NTL through a USB broadband modem. I have tried a system restore (back to AVG 6.00 free) and my e-mails download with no problem, I have also uninstalled AVG 7.00 free and once again no problem.
When I try to download my e-mails with AVG 7.00 running I get the following error message in OE6 :-

“There was a problem logging onto your mail server. Your User name was rejected. Account (Account name here) Server ‘pop.ntlworld.com’ Protocol: POP3 , Server Response ‘ERR Cannot connect to the host’ Port: 110, (SSL): No Server Error: 0x800CCC90, Error Number: 0x800CCC91”

Thanks in advance for any suggestions
RG

  Stuartli 08:54 13 Nov 04

Have you added the two .exe files mentioned in the documentation to ZA's program control?

  Stuartli 08:58 13 Nov 04

These are, of course, avgemc.exe and avginet.exe

I had the same problem with a Windows 98SE setup yesterday and, unfortunately, didn't have the documention with me - I had to uninstall AVG7 for a day or so and reinstalled AVG6.

However, my XP Pro SP2 setup worked fine with e-mails once the ZA e-mail scanner was disabled.

  Fruit Bat /\0/\ 10:41 13 Nov 04

XP pro SP2, Zone alarm

Exactly the same problem works ok if plug in disabled won't work with all settings enabled in ZA.

Have trawled the AVG forum and we are not the only ones, doesn't seem to be an answer yet but I'm sure someone will find it soon or an update will cure it.

  Fruit Bat /\0/\ 12:35 13 Nov 04

Got it to work at last

AVG control centre- e-mail scanner- properties make sure your network connection is set properly (dial up or lan depending on what you have Edit if necessary)

Click on servers tab at top
click POP3 and modify select connection tick automatic change port from 5200 to 110

click smpt and modify select connection tick automatic change port from 5200 to 111.

this should do the trick.

  Roadgiant 15:37 13 Nov 04

Thanks for that Fruit Bat AVG 7 is now fully functional, after your advice on the setup, the only thing that confused me at first (I'll mention it for anyone else's benefit if they have the same problem) is that when you go into the servers tab and then click modify you have to check the type of login against USER/COMPUTER instead of the apparent default of Automatic otherwise you can't change the setting.
Thanks once again to Fruit Bat and the other people who also offered advice.

This thread is now locked and can not be replied to.

iPhone 7 review: a range of small updates add up to an excellent phone

1995-2015: How technology has changed the world in 20 years

How New York’s Stylin’ Seniors became a golden social media campaign

23 Apple Watch tips & secret features: Master your Apple Watch, Apple Watch Series 1 or Apple…