PC Wont Boot

  Legslip 16:44 10 Apr 15
Locked

I have a Pack Bell Imedia S3210 that will not start. Front screen says:

AMD data Change - Update New Data To DMI! PXE-E61 Media test failure, check cable PXE-MOF Exiting NVIDIA Boot Agent DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER

I think it is either a BIOS or MBoard problem. When I go into the BIOS it asks where I want to boot from i.e HDrive but I don't think its seeing the drive. I have swopped HDrives but still same problem. If I put the Win 7 disk in it doesn't see that either. Have changed CMOS battery as well. Drivin me nuts!!! Any assistance?

  Nontek 17:21 10 Apr 15

Try booting from the System Disc - make Dvd drive default startup drive.

  Legslip 21:15 10 Apr 15

It's not seeing the CD drive either so won't boot from disk. It's as if the Mboard is not detecting SATA devices.

  bumpkin 21:25 10 Apr 15

Does the drive show in bios main menu and also boot options.

  bumpkin 21:44 10 Apr 15

Don't know your bios but could be worth checking that sata is enabled.

  Fruit Bat /\0/\ 22:32 10 Apr 15

Try a new data cable to the sata drive.

  rdave13 23:13 10 Apr 15

Try removing one stick of ram, if it still fails try the other one, or pairs if installed, to start with.

  Legslip 23:32 10 Apr 15

Bios allows drive boot order selection but does not anywhere identify drive installed I.e. Master, WDidital etc. have tried new SATA cable. SATA is enabled.. Doesn't seem like. RAM issue but will do as suggestedRDave. Just strikes me that MBoard is not seeing SATA devices. Possibly something gone west on MBoard?

This thread is now locked and can not be replied to.

Qualcomm Snapdragon 835 benchmarks: Antutu, Geekbench 4, GFXBench and PCMark results

1995-2015: How technology has changed the world in 20 years

This animated short film tells a moving story of domestic violence for Refuge

New iPad 2017 preview: Apple's affordable but underspecced new iPad may appeal to the education…