No Sound

  Hughy 16:57 10 Oct 05
Locked

I have an MSI 6382 motherboard, since installing Win 2Kpro last week I have been unable to get any sound.
This board has onboard sound from a via chipset VT8233. When I try to install the driver I get a message " VIA AC97 Audio Chipset is not enabled on this system. Please enable it first in BIOS"
When I enter BIOS - Intergrated Peripherals - VIA Onchip pci device - I am unable to locate the Chipset. Any help would be appreciated.

  Fruit Bat /\0/\ 17:41 10 Oct 05

What did you have before win2k pro?

Did it work then? if so must already be enable in BIOS and all you require is win2k drivers.

click here

click here

  Hughy 19:37 11 Oct 05

To FRUIT BAT.Thank you for your response. Still dosn't work.I get an error message telling the chipset is not enabled but when I go into 'set up' I find ,Creative Sound' but no VIA-3058 AC97 Audio. The chipset isVT8233

  Hughy 21:33 13 Oct 05

Win 98se installed previously.

When I try to install the sound driver I get the error message "Via AC97 Audio Chipset is not installed on this system. Please enable in BIOS then run Setup again"

I have also tried to install a pci sound card. After installation on reboot it is not found as new hardware. I can install the drivers for this card but still get nothing.

The motherboard has Award BIOS.
The VIA 3058 Audio appears to be enabled.
More thought would be appreciated.

This thread is now locked and can not be replied to.

Sony Xperia XZ Premium review: Hands-on with the new 4K HDR phone with Motion Eye camera and Snapdr5…

1995-2015: How technology has changed the world in 20 years

Best laptop for design and art 2017: we test Apple, Dell, HP, Lenovo and Microsoft's best models…

CarPlay tips & troubleshooting guide: CarPlay tips & troubleshooting guide: Get the most from…