no audio on any player

  abs1105 18:42 07 Nov 08
Locked

although the sound is being shown as working in the volume mixer(bars are going up and down)on my realtek audio, it doesnt matter which player (vlc, wmp, nero, realone etc) i use... i can get no sound to come from any of them and there are no bars shown. ive checked the muting on them all, none is muted it shows speakers working in the properties, and shows line out connected.

please help

  Technotiger 18:47 07 Nov 08

Realtek audio is on-board audio - check that your on-board audio (AC97) is enabled in the BIOS.

  woodchip 18:50 07 Nov 08

Have you check to see if speakers are muted? Right click on Speaker near clock then Properties

  eedcam 18:58 07 Nov 08

Done a recent windows update by any chance

  canarieslover 19:00 07 Nov 08

Make certain that you have speakers selected in configuration and not headphones.

  Stuartli 19:29 07 Nov 08

Have you checked in Control Panel>Sounds and Audio Devices>General tab that Mute has not been inadvertently Enabled?

Sometimes it fails to Disable when you use Mute in, say, Windows Media Player.

  abs1105 22:54 10 Nov 08

yes i done a windows update and when i next turned on comp was when the sound disapeared

  abs1105 12:33 11 Nov 08

bump

  abs1105 17:08 11 Nov 08

bump

  abs1105 18:16 11 Nov 08

woodchip... checked properties nothing is muted
canarieslover..... there is no sound with speakers OR headphones
eedcam..... yes i had recently downloaded a win update but i uninstalled it in case that was the problem, however it made no difference. please help

  abs1105 11:35 12 Nov 08

bump

This thread is now locked and can not be replied to.

Intel Coffee Lake 8th-gen Core processors release date rumours

1995-2015: How technology has changed the world in 20 years

Framestore’s haunting post-WWII title sequence for new BBC series SS-GB

Best iPhone games 2017 | Best iPad games 2017: 162 fantastic iOS games that you need to play right…