Netgear Router RP614 (wired)

  toga 09:09 30 Dec 07
Locked

I am having trouble connecting a netgear router (via ethernet cable) to my cable modem.

I have followed the installation wizard, however when I power up the router, the internet connection light stays amber (I have tried using the reset option as described from Netgear documentation, without success).

I have tried this router on another connection and get the same problem, can anyone offer any advice?

PS the machines I tried to connect are running vista and XP Home.

  dms05 10:44 30 Dec 07

Take a look at click here

  martjc 11:18 30 Dec 07

...follow the advice on dms05s link. If you still have problems then:

Switch the whole system off and wait 1 minute.
re-boot the modem.
Wait for all modem lights to come on solid.
Re-stert the router.
Wait until it shows it's working.
Re-boot the pc.
All should be ok now.


This procedure is always required on cable systems in order to get the router recognised.

  toga 21:13 30 Dec 07

dms05 / martjc

I borrowed a netgear router from a mate. This worked straight away, so I have decided to take the router back to the retailer.

Thanks for your help.

This thread is now locked and can not be replied to.

Sony Xperia XZ Premium review: Hands-on with the new 4K HDR phone with Motion Eye camera and Snapdr5…

1995-2015: How technology has changed the world in 20 years

Best laptop for design and art 2017: we test Apple, Dell, HP, Lenovo and Microsoft's best models…

CarPlay tips & troubleshooting guide: CarPlay tips & troubleshooting guide: Get the most from…