netgear 834gt

  bluenote 00:52 22 Nov 05
Locked

There seems to be many problems with this modem/router .is it simply that it is a very popular item ? or not very reliable . If so what is a better alternative

  ade.h 19:54 16 Dec 05

bump (I'd like to know too).

  Jimsplan 20:23 16 Dec 05

I have a Netgear Router DG834G V2 and never had a problem with it in over a year if it helps Cheers

  ade.h 20:45 16 Dec 05

Thanks for the comment, Jimsplan.

From what I hear and read, the G is quite consistently reliable while the GT is kind of love-it-or-hate-it, depending on whether it works or not.

  retep888 01:19 17 Dec 05

I had a DG834GT for a few months now which is nearly on 24/7, I have no problem at all whatsoever.

The setup is a doodle and straight forward, instruction is very clear and only took a few minutes.( You could say it's easy if you know how)

Update the firmware version if you come across any problem.

HTH

  bluenote 22:24 28 Dec 05

I bought the 834gt,and althogh the wireless connection works I can,t connect to my ISP,or even the netgear site.It gets about halfway to connecting and then just stops.I followed all the instructions to do it, the wizard finding the Isp,and also putting it in manually,still nothing.What am I doing wrong .

  ajm 22:42 28 Dec 05

Who is your ISP?

  retep888 01:28 29 Dec 05

We need more informations.

How did you connect up your router? Did you use an ethernet cable between the router & pc for configuration?

click here Please have a look in this post, it's for btyahoo.

BTW, who's your ISP? This router is for ADSL only.

  bluenote 13:02 29 Dec 05

My ISP is metronet .I also used an ethernet cable.I currently use a speadtouch modem.

  5ean 15:31 29 Dec 05

I have a GT and performance on the network is excellent although it does lose pipex about once or twice every 24 hours. Sometimes it will get it back but sometimes needs rebooting. Have not yet worked out if it's a pipex issue or a router issue.

Go to your ISP homepage and it may have some tips for setting up your router for their own particular settings.

  bluenote 19:52 29 Dec 05

it doesn't even seem to connect to the netgear site(192.168.0.1).The wireless side is working perfectly it is the modem side which is the problem.

This thread is now locked and can not be replied to.

Intel Coffee Lake 8th-gen Core processors release date rumours

1995-2015: How technology has changed the world in 20 years

Apple MacBook Pro with Touch Bar review

Best iPhone games 2017 | Best iPad games 2017: 162 fantastic iOS games that you need to play right…