Navigation Menu not displaying correctly

  cornwall 20:40 PM 06 Aug 13


I have been using the sample website that comes with Visual Web Developer 2010 Express, and when in Test mode the Navigation Menu displays as I want it to - as a series of separate, highlighted, tabs. However, when I publish to live, the Menu just displays as a horizontal, unseparated, list.

I am extremely new to this (aspx; css etc), never having used style sheets before, so any 'simply explained' suggestions greatly appreciated.

Many thanks

  Forum Editor 08:54 AM 11 Aug 13

Please post a url so we can take a look at the problem.

  cornwall 20:43 PM 11 Aug 13

URL is

click here menu items should appear as seperate 'tabs'

Thanks for your help


  LastChip 02:16 AM 12 Aug 13

I've no idea what you've done, but your style sheet indicates an unordered list to create your menu (a common method), but your page code shows a table - hence other than some minor local styling, nothing matches up.

I recreated your code and substituted an unordered list in place of a table and although it's not what you describe, is beginning to work.

I got a yellow background with a (darkish?) blue/grey background for the tab, that changes to a lighter grey on hover.

However, the tabs span 100% of the page, so that's clearly not the only issue with your code. But if you add:

position: relative;

float: left;

to your ul li a

css, and get rid of the table and substitute an unordered list, it all begins to work.

  elsalvador 17:02 PM 12 Aug 13

wow what an act of web-design kindness! Impressed!


This thread is now locked and can not be replied to.

Best Black Friday deals 2015 live blog: Best UK Black Friday deals & best UK Black Friday tech…

1995-2015: How technology has changed the world in 20 years

ZAK releases more videos showing what happens if you ask other professions to work for free

20 Mac Power User Tricks... That You Didn't Know