Monitor PC No sound (help)

  spikivee 13:49 PM 28 Mar 13
Locked

Hi I have just purchased a New PC Tower (Zoostorm running windows 7 pro) Initial set went well no probs. I am using a TV that is compatible to use as PC monitor. My Logik TV monitor worked ok sound wise when used as TV). I connected the blue VGA lead & them the audio cable lead into the correct slot back TV -the other end into the green slot back PC. I have 3 slots at the back of my PC- pink/green/blue. I can't get any sound at all what I am doing wrong ???. The Audio cable is new & the chap in the shop said plug it into the green slot.

Any help much appreciated Thanks

  Procrastinus 14:24 PM 28 Mar 13

Do you need a driver?
Look in Computer Management>Device Manager for any yellow exclamation marks.

  wiz-king 14:44 PM 28 Mar 13

Go into the sound icon and make sure it is setup to go to the socket.

  spikivee 18:57 PM 28 Mar 13

Hi I have just been looking I do not have any yellow exclamation marks at all against any devices.

Its getting so confusing now I have opened the sound its states.

1.microphone. 2.Line In via audio in & in a light grey not available. (yet its is plugged to the green slot) 3. Stereo mix VIA HD default device with a green graph at the side ,

Sorry this all sounds silly.

When I go into Devices against Monitors it does not list my Logik - it says Generic PNP monitor do you think this might have anything to do with it ?

I will keep trying different things

  mart7 19:23 PM 28 Mar 13

On the back of your logik tv next to the vga input where your pc lead is connected should be a black 3.5mm sound input connection Is this where you are plugging the audio lead into? Also open the sound icon and look in "mixer" ensure the sound level is on and not "muted"

I dont think the pnp generic monitor has anything to do with it,your pc just hasnt identified it as Logik

  mart7 19:38 PM 28 Mar 13

Also if you navigate to pc control panel>hardware and sound>sound

should bring up a window with 4tabs,click on playback tab,which device the audio is outputting to should have a green tick at the side of it

  bumpkin 21:58 PM 28 Mar 13

green is the right socket for audio. Check in control panel/ sounds and audio devices that nothing is muted and the volume level set at med or high. Also under audio tab check that it can see your sound card.

  bumpkin 22:13 PM 28 Mar 13

Another option is try an HDMI cable

  mart7 22:59 PM 28 Mar 13

bumpkin "green is the right socket for audio" on the pc? On the logik tv its a 3.5mm black socket next to the vga input

  bumpkin 22:10 PM 29 Mar 13

Are you sure that is not audio out ie headphones?

Advertisement

This thread is now locked and can not be replied to.

Sony Xperia Z5 vs Xperia Z5 Premium vs Xperia Z5 Compact: What's the difference between Sony's new ?…

1995-2015: How technology has changed the world in 20 years

Get $800 of free online Nuke and VRay rendering from Google Zync

iPhone 6S preview: What to expect from Apple's next iPhone