Missing CODEC

  Tigger2 17:47 11 Nov 03

Hi can anyone help.

I’ve just bought a small digital camera which takes short Video Clips (Fuji F401 if anyone is interested). Problem is I can’t play the video clips it takes in Windows Media Player. If I try WM says it is downloading a CODEC & then reports an error & starts to play the clip. The sound comes across fine but the image is none existant, or rather it plays as “Random Spikes” or what ever the “Vizulisation” is set to.

I have downloaded the latest player (Ver 9) & interestingly the clips play ok on my work laptop which has the same Windows Media Player.

The video clips are AVI files & play OK in Quicktime. Also if I use the video editing software that came with the camera I can save the clip as an AVI file & the software then seems to convert it (ie it takes a while to save) & the resulting file then plays OK in WM player. This is a bit of a pain!!! Why can’t I just play the original file!!!!

I believe I am missing a CODEC but where I might find it I’m hoping someone will tell me!!!!



  chuds 18:19 11 Nov 03

go to click here and download and run the software, this should identify the codec required.

Download the codec and install, this should solve the problem.

  Tigger2 22:22 11 Nov 03

Thanks for that chuds.....an interesting little piece of software.....

It seems to say that everything is OK but when I try & play the clip in the Direct Show Render I get an error which says.....

DirectShow partially succeeded to play file. The actual text of the error or warning is:

0x00040257: VFW_S_VIDEO_NOT_RENDERED - Cannot play back the video stream: no suitable decompressor could be found.

The following combination of filters were used:

{C:\My Documents\Digital Camera\Dscf0001.avi} (Audio Source)
{AVI Splitter} (Audio Decoder)
{Default DirectSound Device} (Audio Renderer)

Now what!!!!


  Rtus 23:17 11 Nov 03

Im stabbing in the dark here - but here goes > The camera an english version ? your settings are uk british Or not ???Windows regional etc..The codec would expect Pal input Maybe its loaded American version !! (as I say I may probably be wrong on that ) But going by the '= ? in your post or is that another Problem here..only..LOL

  Rtus 23:20 11 Nov 03

Wrong sort of camera..LOL never mind aye..

This thread is now locked and can not be replied to.

Nintendo Switch (Nintendo NX) release date, price, specs and preview trailer: Switch price…

1995-2015: How technology has changed the world in 20 years

Best Photoshop video tutorials: 8 video tutorial websites for Photoshop

How to speed up a slow Mac: 19 great tips to make an iMac, MacBook or Mac mini run faster | Speed…