Mega Problems

  woodm01 15:19 26 Apr 08
Locked

I have just built a new pc, with the following installed :

1. Gigabyte P35C-DS3R motherboard
2. NVidia XFX GeForce 8600GT PCI-E graphics card
3. 2 x 1gb sticks of Corsair PC6400 DDR2 memory
4. Intel Q6600 processor

The problem is that when I start to install Windows Vista, the screen sometimes goes blank and I cannot get it back until I reboot + on occasions get a long continious beep, the system freezes. Any ideas ?

  Fruit Bat /\0/\ 15:22 26 Apr 08

Memory problem click here

  DieSse 15:22 26 Apr 08

Beeps when a system is running (though not when booting) are normally due to voltage problems, temperature problems, or fan-speed issues.

Is the PSU high enough capacity for your new build?

  Fruit Bat /\0/\ 15:27 26 Apr 08

Hmm

I read it as beep on reboot ocasionally.

If beeping when running after post the probably temperature, thermal paste applied?

  woodm01 15:34 26 Apr 08

Yes, thermal Arctic paste is applied, and the temperature in Bios is 29c.

Is there any setting in the Bios that I can apply for the memory / pci express card.

I have now managed to get Vista installed but it still freezes with the occasional long beep + the screen keeps going off.

Have I got a dud graphics card / motherboard?

  DieSse 17:05 26 Apr 08

If the screen goes off too - it sounds like a PSU issue to me.

What PSU have you got?

Is there a power connector on the graphics card, and have you connected it to the PSU?

  woodm01 22:05 29 Apr 08

Upgraded the motherboard to F10 and it is sorted, touch wood !

This thread is now locked and can not be replied to.

Huawei P10 review

1995-2015: How technology has changed the world in 20 years

An overview: What leading creative agencies are doing to improve diversity

New iPad, iPhone SE & Red iPhone 7 on sale now