Low volume on new motherboard

  OTT_B 12 Oct 12
Locked

Hi folks,

I've recently replaced my motherboard, RAM and processor & hard drive. All is well, apart from the sound output from the motherboard from the rear audio output is very low.

I've updated all drivers and fettled with various audio settings (including communications activity settings), but to no avail. The speakers aren't powered, but this has not been an issue on any other motherboard.

Does anyone have any ideas what the cause is? Or is it an RMA job?

Motherboard is an Asus P8Z77-V LX

  Batch 12 Oct 12

Shooting in the dark, but is it possible that modern audio (esp.on board on mobos) has a lower output level in full expectation that active speakers will be used?

  OTT_B 13 Oct 12

Batch

It's a fair suggestion, but not something I've seen on any other motherboard, including those from Asus.

  wiz-king 13 Oct 12

Most of the computers I have had needed powered speakers to get any decent volume.

Advertisement

This thread is now locked and can not be replied to.

Should I upgrade to Windows 10? 8 reasons why you should upgrade to Windows 10... and 2 why you…

We are being sold the ability to spend money we don't have. And we love it

Wacom Cintiq 27QHD review

How to use Apple Music in the UK: Complete guide to Apple Music's features

We use cookies to provide you with a better experience. If you continue to use this site, we'll assume you're happy with this. Alternatively, click here to find out how to manage these cookies

hide cookie message