internet working but browsers cannot open web pages

  steve_o 23 Oct 13
Locked

Win 7 machine. Netgear router seems to connect to internet - can connect other laptops and ipod via wireless, but desktop machine will not open any browsers. Just get page not found. Desktop has no wireless card - only has ethernet to modem.

  alanrwood 24 Oct 13

How are you sure that your connection to the router is working. Have you changed the cable just to check.

Left click on the Network connection icon in the Task Are (bottom right) then click on Open network and sharing centre.

Click on the network name and see if you are connected to the network.

Have you set a working DNS in Internet Protocol ipv4 in the Properties. Try 8.8.8.8 and 8.8.4.4 as this is Googles DNS server.

  steve_o 24 Oct 13

Hi alanrwood. Looks like you were right about the cable. O borrowed an identical modem and plugged this in the the machine. It worked. Thn unplugged it and plugged in the old modem. This has now started working again. Many thanks.

  alanrwood 25 Oct 13

Please it is sorted out.

Advertisement

This thread is now locked and can not be replied to.

Windows 10 Home vs Windows 10 Pro comparison: Here are the extra features you get in the Pro version

Why Formula-e needs to go faster

How Instagram spots trends

How to use Apple Music in the UK: Complete guide to Apple Music's features

We use cookies to provide you with a better experience. If you continue to use this site, we'll assume you're happy with this. Alternatively, click here to find out how to manage these cookies

hide cookie message