Internet Explorer fails to show pages after 5 min

  mjh65 08:14 10 Jun 04
Locked

I am bewildered!
I can connect to the internet (via broadband) on my Windows XP System, my daughter can use Windows Messenger (all evening it seems!), my son can play Warcraft III online, I can send and receive e-mails, HOWEVER, no matter what, when I try to browse the internet the pages stop loading within 5 minutes of browsing the internet. WHY?
I have even tried Mozilla, in case it is a problem with Internet Explorer, but it does exactly the same.
I have NOrton Anti Virus 2004 bang up to date and there are no viruses, and I have Norton Personal Firewall.
I have run Spybot S&D which found some stuff, but it has made no difference.
I found a note somewhere about Winsocks and tried that, but still no effect.
Can anyone give me a clue as to what is wrong? Oh, and how to fix it!!
Thanks.
Yours Hopefully, Martin

  wawadave 08:19 10 Jun 04

hello
you might try repairing ie by going to add/remove.remove ie and than choose repair.

  wawadave 08:20 10 Jun 04

hello
you might try repairing ie by going to add/remove.remove ie and than choose repair.

  wawadave 08:20 10 Jun 04

hello
you might try repairing ie by going to add/remove.remove ie and than choose repair.

  wawadave 08:21 10 Jun 04

i don,t know why there 3 posts my screen went real slow and than this happend?

  mjh65 09:00 10 Jun 04

wawadave,

Like I said, the same happens in Mozilla, so what is happening is affecting both browsers, so it can't be anything to do with just IE.
Any other thoughts/ideas?
Martin

  Stuartli 09:21 10 Jun 04

Not your fault, several threads and posts have been exhibiting the same symptoms over recent days - and it's happened in the past as well.

mjh65

Have a look first at:

click here;en-us;838785

I use to have this problem and cured it (after some advice) by using Proxomitron:

click here

However, if you do use Proxomitron, make sure that you configure it EXACTLY as detailed...:-)

I attempted to solve the problem for several days before swallowing my pride and asking my son, an IT support specialist, if he had any clues.

His immediate response was to install Promomitron and since that time (a couple of years ago), I've had no recurrence.

  Stuartli 09:22 10 Jun 04

Should read Proxomitron in last paragraph...

  mjh65 14:57 21 Jun 04

Gentlemen,
Thanks for your suggestions.

I have found the/a solution, but it actually takes its direction from something I had not mentioned nor realised was involved.

I previously had Zone Alarm installed. Now, I used Add/Remove programmes to remove it, which was the start of my problem. The article I found said that using the inbuilt windows feature to uninstall it does not properly get rid of it, the upshot being a residual effect occurs ie the problem I had. According to the note I read, r-installing Zone Alarm and simply disabling it when it starts up allows IE to work properly: they are right (whoever they are).

So, thanks again and I am sorry I did not give you all sufficient to resolve this.

Regards,
Martin

This thread is now locked and can not be replied to.

Surface Pro (2017) vs Surface Pro 4

20 groundbreaking 3D animation techniques

How to mine Bitcoin on Mac