installed XP Pro, internet slowed to a crawl

  hssutton 14:33 16 Jul 03
Locked

Since I installed XP Pro the internet as slowed down so much, that it's a real pain to use. I have loaded the latest drivers for my LT Win modem. My connection speed remains the same @ 42.6 Kbph as when I used Win 98se. All advise welcome.

  jimv7 14:55 16 Jul 03

Was it a clean install or an upgrade.

  hssutton 15:03 16 Jul 03

Hi jimv7. clean install, but with upgrade Cd-rom

  King Diamond 15:13 16 Jul 03

How much RAM do you have?
System Restore slow down pc performance as well.
Is the XP Firewall on or off?


As above...did you upgrade or do a full re-install?

Try uninstalling the modem, re-seat it in it's slot, reboot the pc and install the drivers were necessary...basically re-install it as if it's a new modem.

  barrie_g 17:25 16 Jul 03

Not tried it myself but you could have a look at this click here

  hssutton 10:58 19 Jul 03

Problem resolved. I downloaded a pay as you go ISP software and speeds returned to normal. On checking properties, under modems for this ISP I noticed that under 'Networking', 'Client For Microsoft Networks' was unchecked. This was selecked for my main ISP, on deselecting 'Client For Networking all was OK

This thread is now locked and can not be replied to.

Nintendo Switch review: Hands-on with the intuitive modular console and its disappointing games…

1995-2015: How technology has changed the world in 20 years

The updated 'Corel Painter inside Photoshop' plugin ParticleShop offers new brushes

New MacBook Pro 2017 release date, UK price and tech specs: Kaby Lake MacBook Pro to launch in…