Incorrectly identifying XP2600+ chip.

  Indigo 1 23:28 16 Feb 04
Locked

I have just run a couple of diagnostics just out of curiosity and discovered that my XP2600+ is running at 1833mhz when it is normall 2085mhz.

The CPU was identifying itself as a XP2500+.
This surprised me so I checked the BIOS settings in soft Menu III and and there the chip was identified as XP2600+ (333mhz)

I came out of BIOS ran the diag again and it's back to XP2600+ again ??? What can cause this ?? any ideas????

  hugh-265156 02:25 17 Feb 04

softmenu 3 im not familiar with sorry but click here and check your bios settings 133mhz ddr = 333 i think.

what mobo do you have?

  hugh-265156 02:28 17 Feb 04

erm 166mhz even = 333 DOH!

  bananaslik 10:10 17 Feb 04

hi Indigo 1,if your cpu is a xp2600 thoroughbred it runs at an fsb of 166,if however it is a xp2600 (standard)it runs at 133.you neeb to b careful with these because most people r sold the standard chips & don't know that there is a difference.they then run it at 166 & burn it out

  Indigo 1 14:17 17 Feb 04

Mobo is Abit AT7-MAX2, soft Menu III is a feature of Abit boards which allows access to CPU settings.


bananaslik: Processor is AMDXP2600+ Thoroughbred AXDA2600+KV3D

It's not really a problem but I would like to know why it happened.

  Indigo 1 12:55 18 Feb 04

Refresh

This thread is now locked and can not be replied to.

Best phone camera 2016/2017: Galaxy S7 vs iPhone 7 vs Google Pixel vs HTC 10 Evo vs OnePlus 3T vs…

1995-2015: How technology has changed the world in 20 years

The Pantone Colour of the Year 2017 is Green

Super Mario Run preview | Hands-on first impressions of Super Mario Run: Mario's iPhone & iPad…