iexplore.exe always 95%ish CPU when not being used

  curtiskennington 16:29 09 Mar 08
Locked

Hello i have a problem with my iexplore.exe.

My computer has been running slow recently so i opened my task manager and to my amazement iexplore.exe was at 95% CPU and 250000k mem usage and internet explorer wasnt even open!

I tried ending this process but it kept coming back within about 30 seconds.

I managed to get my pc to normal speed by exiting the process tree but when i restart my computer it goes back to its old ways.

I was wondering if there could be any reason for this? (i've run NOD32 and noadware and removed any infections)

XP Home SP2
Intel celeron 2.5GhZ
768mb RAM

  mrwoowoo 16:47 09 Mar 08

Try (in i.explorer)>tools>internet options>advanced>reset as it could be related to a java add-on.
If you prefer just go tools>manage add-ons and disable java to see if it makes a difference as resetting will remove all add-ons until you need them again.

  Fruit Bat /\0/\ 17:19 09 Mar 08

Also worth scanning for spyware.

  birdface 09:04 10 Mar 08

Do you have your Anti-Virus set to run at start up or maybe Spyware Doctor installed.

  birdface 14:25 10 Mar 08

Ignore that last one.It would show you if you were using one of those.

  brundle 14:31 10 Mar 08

Do you get IE popups with the letters CiD in the title bar?

  birdface 14:33 10 Mar 08

I think advanced and press reset is your best bet.

  birdface 20:52 10 Mar 08

Probably not your problem but worth a look.click here

This thread is now locked and can not be replied to.

Huawei P10 review

1995-2015: How technology has changed the world in 20 years

An overview: What leading creative agencies are doing to improve diversity

New iPad, iPhone SE & Red iPhone 7 on sale now