Huwaei Router HG520u Problem

  Jonno131 14:37 PM 03 Jun 11
Locked

I've just installed the above wireless router which wont set up an Internet connection. I've tried using the installation CD and "Obtain an IP address automatically" and also inputting the address, subnet mask etc using the numbers given by my ISP via Control Panel, Internet Connections etc, but cant get a connection. Am I right in thinking that if I cant access the set up page the router itself is probably faulty. The line has checed out OK and I had no problems with my old router which got fried in an electrical storm recently. I'm using Win XP and any help will be appreciated.

  spuds 16:06 PM 03 Jun 11

Might pay to have a look at the installation instructions www.otenet.gr/hd/HTML/adsl/documents/huaweileafleten.pdf

It would also help to check for the latest firmware on the HG520 models, because sometimes this can be an added bonus on these routers. They do get rather warm while working, and cool-off on standby.

If you want to get into the router, then try 192.168.1.1 in your browser, then put 'admin' in both pass boxes that should appear. But I cannot guarantee that this method will work with your router, but worth a try perhaps?.

  Jonno131 06:44 AM 04 Jun 11

Thanks spuds. I've tried setting the router up on another PC but still no progress. I'll have a think over the weekend.

  Jonno131 11:30 AM 04 Jun 11

Turned out that the storm had alsofried my ethernet adapter. Probably should have thought of that in the first place. All OK now thanks.

Advertisement

This thread is now locked and can not be replied to.

How to get Windows 10 now: how to download and install Windows 10 even if GWX.exe is missing

1995-2015: How technology has changed the world in 20 years

Nokia rolls out spherical camera for virtual reality apps

7 best iPhone web browser apps: Why Safari for iOS is still a better option than Chrome, Dolphin,…