E-mail disconnecting Internet connection

  numskull 10:05 10 Jan 05
Locked

A friend of mine is running XP Home. Recently, when trying to download e-mail the Internet connection disconnects showing : -

"Port 995 secure (yes).
Socket Error 10060
Error Number 0x800CCC0E

This happens all of the time therefore he has been unable to get e-mail for some time now.

Can anyone help please?

  Gongoozler 10:14 10 Jan 05

There's a problem with AVG that can give this error. If your friend is using AVG, then look here click here. Alternatively uninstall AVG and install Avast click here

  numskull 10:23 10 Jan 05

He is using Norton Antivirus

  Graham ® 10:24 10 Jan 05

Firewall or antivirus program could be the cause.

click here

  Gongoozler 10:31 10 Jan 05

This is what Symantec have to say:-
click here

  numskull 10:43 10 Jan 05

I noticed that the ports are set to 25 and 995.
Should the 995 not be 110?

  Gongoozler 10:53 10 Jan 05

Some AV programs change the port number and server name to divert emails for scanning. This, I think, is why there are currently so many problems with Error 0x800CCC0E.

This thread is now locked and can not be replied to.

The Legend of Zelda Breath of the Wild review: Five hours with Zelda on the Nintendo Switch

1995-2015: How technology has changed the world in 20 years

How the painting-like animated sequences in A Monster Calls were created by Glassworks Barcelona

The 22 best Safari extensions | Best Safari plugins: Improve Apple's Safari web browser with these…