Do I have a faulty modem?? (D-Link DSL 300+G)

  Madpad_001 17:44 08 Nov 04
Locked

Help me please,

I am on AOL Broadband, and want to use the d-link (DSL 300+ G) modem to connect on. I have set it up as per the settings below, restarted the modem, pressed the connect button but all I get is an error report saying 'physical line fault.' I have also changed all the cables but still get the same report. But when I go back to my USB modem using the same phone line cable everything works fine, so is my modem at fault or have I made a mistake?

Connection type: PPPoA
Encapsulation: LLC
Username: My aol account details
Password: as above
authentication: chap
connect on demand: enabled
idle time: 0


Hope some one can help me
Madpad_001

  gold 47 20:17 08 Nov 04

I had a D LInk 200 so i don't know if your modem is the same but your encapsulation setting looks wrong you have to change these setting for AOL to work with this modem and you won't get any help
from AOL they prefer you to use supported modems
IE BT Voyager 100 ect.

  Madpad_001 22:51 08 Nov 04

I will mess with the settings and try that.

Thanks, Madpad

  Madpad_001 09:34 09 Nov 04

i have tried changing the settings but still no joy.

In the connection box it says'phsyical line error'

to me this means the phone line, or am i going off on the wrong path.

  Madpad_001 12:39 10 Nov 04

I have tryed every thing Ican think of. But no Joy so will send modem and get replacement.

This thread is now locked and can not be replied to.

iPhone 7 review: a range of small updates add up to an excellent phone

1995-2015: How technology has changed the world in 20 years

How New York’s Stylin’ Seniors became a golden social media campaign

23 Apple Watch tips & secret features: Master your Apple Watch, Apple Watch Series 1 or Apple…