Computer Crashing

  edna 18:40 05 Mar 04
Locked

I am using WindowsME V4 with 128Mb Ram. I keep getting crashes with a particular software and the message "[programme] has caused and error in KRNL386.EXE [programme] will now close" but instead of closing it crashes my computer. I've tried running the programme with nothing running in the background except the essentials, systray etc., but it still does it. The fault suddenly developed today after months of using the software OK previously. Can anyone tell me what KRNL386. EXE is and is this a software fault or a fault with my computer?

  Big Elf 18:46 05 Mar 04

What's the program and what's the error message?

  edna 19:08 05 Mar 04

Hi Big Elf, the prgramme is Custodian genealogical software and this is a copy of the error log =
"Date 03/05/2004 Time 18:52
CUSTODIAN3 caused a general protection fault
in module KRNL386.EXE at 0001:0000067f.
Registers:
EAX=09371f97 CS=015f EIP=0000067f EFLGS=00000202
EBX=00000008 SS=4a6f ESP=00000f8e EBP=00000f94
ECX=00000007 DS=0177 ESI=00001f4d FS=0000
EDX=00001b21 ES=1f4f EDI=0000014e GS=0000
Bytes at CS:EIP:
8e c0 26 8b 3e 26 00 26 38 1d 75 0a 47 c5 76 06
Stack dump:
1f940177 0fa20000 0008942d 01771f4c 0bd50000 00000177 09b70000 00001f94 0000170c 0000c07e d0a90fca 00000000 00000000 00000000 00000000 03c2000d"
Can you sort this out?

  Big Elf 19:23 05 Mar 04

It seems to a rare fault based on a bit of googling. Possibly uninstalling the program and reinstalling it might help. Do you recall doing anything today that might have a bearing on this e.g. installing another program (I'm thinking of a possible conflict here).

  edna 19:29 05 Mar 04

Conflict was my first thought, but nothing has been installed since an upgrade to another programme 2 days ago, if this was the problem then surely it would have started then, not out of the blue today? I scanned C drive 2 days ago and defragged 20 days ago, do you think I need another defrag?

  Big Elf 19:39 05 Mar 04

I don't think it would help but you never know.

Thinking.........

  Big Elf 20:01 05 Mar 04

What was the program you upgraded?

After my personal experience of WinME nothing would surprise me. I used to format and reinstall roughly every 6 weeks but some people swear by it... I used to swear at it.

  edna 20:11 05 Mar 04

Family Historian genealogical software (have you guessed I'm a genealogist?)was upgraded.
WinME has been surprisingly OK up to now, I've had this new system a year now and, apart from losing my removable drives a couple of months ago, which reappeared as mysteriously as they disppeared, I've had no problem until now.

  Big Elf 20:22 05 Mar 04

Perhaps try a System Restore to the point before you upgraded Family Historian genealogical software and see what it's like for a few days.

  edna 02:42 07 Mar 04

Thanks for your help Big Elf, after defragging etc., I discovered that the problem doesn't arise if use the mouse to move to each cell instead of the tab key. So either a software glitch or my keyboard it seems. Once again thank you for your help and quick response.

  Fr0z3n 05:02 07 Mar 04

solution!
dont use ME, its sooooooooo error prone.

get xp professional like me.
i had it nearly a yewar now and NO error msgs!

This thread is now locked and can not be replied to.

What is Amazon Go and will it come to the UK? The store without checkouts or queues

1995-2015: How technology has changed the world in 20 years

Why ecommerce hasn't taken off on social media

Super Mario Run preview | Hands-on first impressions of Super Mario Run: Mario's iPhone & iPad…