OCRIDION 22:24 04 Jul 11

Hi All,

I got my SATA Power Adapters, but I don't know if I have setup my CD Drive right. The Drive is plugged into SATA 4, and the Power is coming from a Molex cable which is plugged in via a Molex to SATA power adapter.

I turn the system on but the CD Drive just flashes when I press the eject button and then just doesnt do anything. I have tried a different Molex outlet, and a different SATA MB Port.

Any ideas?

  Fruit Bat /\0/\ 22:27 04 Jul 11

Make sure that the SATA ports are switch on in the BIOS.

  OCRIDION 00:05 05 Jul 11

Well, the Post Screen is detecting the drives. And u haven't seen a SATA disable option anywhere.

Also, my HDD is not formatting or even allowing a volume to be created in the unallocated space. All points to SATA.

  ashdav 00:23 05 Jul 11

In the BIOS set all drives to AHCI. They're probably set to IDE at the moment.

  OCRIDION 08:59 05 Jul 11

Thats exactly the response I needed, anything but buy something, or wait for something. lol

When I get home i will try the AHCI setting as it IS on IDE at the moment. But what is AHCI?

  Graphicool1 15:25 05 Jul 11

This thread is now locked and can not be replied to.

Nintendo Switch (Nintendo NX) release date, price, specs and preview trailer: Codename NX console…

1995-2015: How technology has changed the world in 20 years

8 things designers (and brands) need to know about the modern woman

How to speed up a slow Mac: 19 great tips to make an iMac, MacBook or Mac mini run faster | Speed…