Can't figure out the problem

  abf36 21:46 PM 07 Jan 13

Something is seriously wrong with my PC. It doesn't POST anymore. This problem is somewhat intermittent.

When I press the power button I hear a click (relay) but nothing happens. There is a light on the motherboard (that is on).

The reason I say this is intermittent is because I stripped everything out and put it back together and it worked again for about a week. This has happened a couple of times now. But now it won't come back at all.

I'm pretty sure there isn't any loose connections etc. I've done pretty much everything I can think of including:

  1. power reset (holding for 30 secs)
  2. took out the RAM and powered up to hear beeps
  3. stripped and reassembled
  4. changed CMOS battery

I dont know anything else to try.

I suspect the motherboard is faulty but I cant be 100% sure which is why I need some help.

  Fruit Bat /\0/\ 21:56 PM 07 Jan 13

first job would be to substitute the PSU and retry

  lotvic 22:46 PM 07 Jan 13

Might be a faulty power button (sticking or not making contact) I've got an old pc that does that, button works fine for a while then suddenly at some switch ons, pc appears dead - (apart from light on motherboard which only shows mains power is getting through) nothing else happens.


This thread is now locked and can not be replied to.

Best Android apps 2015/2016: Best apps for your new phone or tablet - what apps should I download?

1995-2015: How technology has changed the world in 20 years

Uniqlo uses your brain waves to find your perfect T-shirt

What everyone thinks of the new Steve Jobs movie | 21 Facts about the Steve Jobs film | PLUS:…