Cannot see my router on initial setup

  stugra 21:42 15 Jan 06
Locked

Hi all.

So, because of all the problems I had with my Linksys modem/router, I took it back (again) and paid the extra for a D-Link kit.

Step by step:
1) I uninstalled my USB modem and associated software, leaving me with just my firewire card in the connections window.
2) I rebooted, activated the onboard LAN in Bios and then connected the power, ethernet cable and adsl line to the new router when in Windows (XP)
3) It fails to connect (limited or no connectivity showing in network connections)
4) I check that IP address stuff is set to auto, still no joy
5) I force it to 192.168.1.1 and 255.255.255.0
6) no joy
7) change settings to 192.168.1.2 and 255.255.255.0 and 192.168.1.1
7) no joy

I am sure it is something to do with my computer but I do not know enough to know what. The SiS onboard LAN has had its driver updated to Dec 2005.

It can't be the modem/router as it is doing exactly what the last two Linksys products are doing.

Please help (sob).

  Forum Editor 23:27 15 Jan 06

Have you set it up? By that I mean have you entered the IP address for the router's configuration pages?

If you haven't, you'll need to do that. launch Internet Explorer, and type the following address:

192.168.0.1

Hit the enter key, and you should be greeted with a login prompt. Type: admin for the username and leave the password field blank. Click OK and you're into the configuration area.

  stugra 19:02 16 Jan 06

Thanks

Yes, by 'I can't see the router' I do mean that I cannot connect to it via the browser on 192.168.1.1

  mgmcc 19:16 16 Jan 06

<<< I do mean that I cannot connect to it via the browser on 192.168.1.1 >>>

Your *PREVIOUS* Linksys router was accessed by (its IP address) 192.168.1.1

Your *NEW* D-Link router is accessed by its *DIFFERENT* IP address - 192.168.0.1

The third number in the IP address is now "0" instead of "1".

  Forum Editor 19:18 16 Jan 06

in which I gave you the correct IP address for the router's setup pages.

  stugra 20:10 16 Jan 06

Sorry mgmcc and FE, but the manual says 192.168.1.1

192.168.0.1 doesn't work either.

This thread is now locked and can not be replied to.

The Legend of Zelda Breath of the Wild review: Five hours with Zelda on the Nintendo Switch

1995-2015: How technology has changed the world in 20 years

How the painting-like animated sequences in A Monster Calls were created by Glassworks Barcelona

The 22 best Safari extensions | Best Safari plugins: Improve Apple's Safari web browser with these…