Can get mic on webcam working but not on headset

  Esinem 11 Aug 11
Locked

This is driving me mad! I have an XP system and my Logitech W160 webcam works fine in Skype. The integral mic on it works too but I have failed to install an A4-Tech HS-12 headset for better audio.

However, although my SB Live 24 bit card delivers sound to the headset, I have been unable to get the mic working on it (yep, pink plug in pink socket, green on in green socket)if I set mic source to SB card. Tried various mics and nothing seems to register on the meter. I have also tried using the standard C-Media Wave card with no better results.

I have spend ages Googling this and have gone through checking the volume levels, making sure mute isn't on and the right card is selected in Control Panel. When I run the Windows test, it shows nothing on the level meter and tells me it cannot detect a mic. WTF?! Any ideas?

Advertisement

This thread is now locked and can not be replied to.

Should I upgrade to Windows 10? 8 reasons why you should upgrade to Windows 10... and 2 why you…

We are being sold the ability to spend money we don't have. And we love it

IKinema aims to banish droopy shoulders and wonky spines in animated CG characters

How to use Apple Music in the UK: Complete guide to Apple Music's features

We use cookies to provide you with a better experience. If you continue to use this site, we'll assume you're happy with this. Alternatively, click here to find out how to manage these cookies

hide cookie message