avg 9 resident shield & e mail scanner

  march 14:35 29 Nov 09
Locked

running vista
just downloaded avg 9

had problem with residents shield not being active even though all components are ticked

then it activated after a restart

but then e-mail scanner started showing its not active but all components are checked

so restarted again then resident shield not working this time

so the problem seems to be when one is working the other is not any suggestions how to get them both working at same time please?

  birdface 16:22 29 Nov 09

Have you tried running another update.

[but then e-mail scanner started showing its not active but all components are checked]

Maybe if you have scan outgoing mail ticked.Untick it.
have you changed any of the settings since you downloaded it.

  march 16:32 29 Nov 09

hi buteman
done as you suggest
have done an update,
scan outgoing mail unticked,

when I installed avg 9 I uninstalled avg8.5 first then installed version 9 could this have anything to do with it?

  birdface 16:44 29 Nov 09

I just installed over the top and everything worked Ok so not sure.
have you ran a scan with it and maybe one of your Anti-Spyware programs just to be in the safe side.
If you just downloaded it today I would leave it till tomorrow and give it a chance to settle down.It will probably work ok in the morning.

I can see why you are worried as you need both running.

  birdface 16:51 29 Nov 09

Maybe have a look at the last part of this.

click here

Then of course it could be the Firewall.

  march 16:56 29 Nov 09

read that last bit looks like I should have installed over the top same as you did

will leave overnight & if not ok then I will do a system restore & download version 9 over the top of 8.5

will leave open until then & post back with results

thanks for your help so far buteman

  Sea Urchin 17:07 29 Nov 09

You could run the AVG9 .exe file again, and choose the repair option when installing.

  march 17:12 29 Nov 09

Sea Urchin when Iwill see how it goes overnight

  march 17:16 29 Nov 09

please ignore my last response hit post before I finished

was going to say I will follow buteman's advice & see how it goes overnight, then will probably try repair like you suggest before I do a restore

ps did check firewall but could not see a problem

  march 12:54 30 Nov 09

still have same problem with resident sheild/e-mail scanner in avg 9,

have tried repair option as suggested by Sea Urchin

so now should I do a restore to go back to avg 8.5 (anyone know how long that will be supported yet?)

or do another install over the top of 8.5 same as buteman did?

would like to stick with avg if possible
your thoughts anyone please

  birdface 14:44 30 Nov 09

Not sure if this would help or not.

click here

This thread is now locked and can not be replied to.

Nintendo Switch review: Hands-on with the intuitive modular console and its disappointing games…

1995-2015: How technology has changed the world in 20 years

This abstract video touches on division in our technologic world

Best alternatives to iTunes for Mac | Best music players for macOS: Free your music from the…